Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Huidverzorging

Een verstoord evenwicht in het microbioom van de huid ligt aan de basis van verschillende huidproblemen, hoewel er soms ook andere oorzaken zijn. Sommige hebben gemeenschappelijke symptomen en treffen het gezicht of het lichaam, of beide. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende huidproblemen en de aangepaste behandeling voor elke probleem.

Welke huidproblemen kunnen worden veroorzaakt door de zon?

Met de start van de zomermaanden komt zonne-allergie weer vaker voor. Zonne-allergie is uitslag op de huid die wordt blootgesteld aan UV-licht, maar niet in het gelaat. Deze lokale reactie kan ook worden veroorzaakt door het contact met een allergene stof, in dit geval spreekt men van foto-toxische reactie.
Lees meer >
Zonne-urticaria is een speciale huidziekte die verband houdt met de blootstelling aan UV stralen. De huid wordt rood kort na de blootstelling aan de zon en er verschijnen knobbeltjes. De zon is echter niet de enige reden om de huid goed te verzorgen.

Huidverzorging: hoe een droge huid goed behandelen? 

Een droge huid of xerose kan worden beschouwd als een volwaardige huidziekte. Deze aandoening kan ook leiden tot vroegtijdige rimpels en een grotere kwetsbaarheid dan andere huidtypes. Een droge huid kan ook aan de basis liggen van een huidaandoening zoals eczeem. In dit geval veroorzaakt uitdroging van de huid schilfering en irritatie. Jeuk maakt het plaatje compleet. Het gezicht, de handen en de voeten worden getroffen door deze symptomen. Psoriasis, een andere chronische huidziekte, heeft een aantal zaken gemeen met eczeem. Het is mogelijk om de verschillende symptomen van deze huidaandoeningen te verminderen door een gepast huidverzorging te gebruiken. Vraag advies aan je apotheker over welk(e) product(en) je in jouw geval het best kan gebruiken.

Stress kan huidproblemen veroorzaken

Stress zet het hele lichaam op z’n kop en de huid lijdt er natuurlijk ook onder. In het geval van psoriasis kan stress opflakkeringen in de hand werken, met rode vlekken en hevige jeuk. Veel delen van het lichaam worden aangetast. De huidbeschadiging reikt soms tot aan de handen, inclusief de nagels. Gebieden zoals de onderrug en zelfs de navel en liezen worden ook aangetast. Op deze plekken zijn dikke schilfers en roodheid zichtbaar. Stress kan ook de tekenen van acne verergeren, waarbij de teint nog meer oneffen wordt en er meer puistjes in het gezicht verschijnen. 
Het is belangrijk om je huid dagelijks goed te verzorgen met milde, niet-irriterende verzorgingsproducten. Daarnaast kan het, om je huidverzorging te verzorgen als je last hebt van stressgerelateerde huidproblemen, de moeite waard zijn om stappen te ondernemen om je stressniveau te verlagen. Ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of diep ademhalen kunnen helpen om stress te verminderen.

Focus op couperose en de juiste huidverzorgingsproducten 

Roodheid en vlekken veroorzaakt door huidproblemen zijn vaak een bron van ongemak, vooral wanneer deze huidbeschadiging het gezicht aantast. Couperose wordt veroorzaakt door een probleem met de bloedcirculatie in de haarvaten. Deze aandoening is vooral zichtbaar op de jukbeenderen en kan zich uitbreiden naar de neus. De huid wordt rood en gaat soms schilferen, met een trekkerig gevoel. 
Om je huidverorging te verzorgen als je couperose hebt, is het belangrijk om milde, niet-irriterende verzorgingsproducten te gebruiken. Vermijd producten met alcohol, parfum of kleurstoffen. Gebruik hydraterende crèmes om de huidbarrière te versterken en de huid te beschermen tegen externe factoren. Het is ook aangeraden om een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Huidproblemen door bacteriën

Wratten komen tevoorschijn door virale besmetting en treffen vaak de handen of voeten. Onder de huidproblemen die als lastig worden ervaren, is de steenpuist niet de minste. Deze bacteriële ontsteking wordt veroorzaakt door stafylococcen. Nog een andere ziekte wordt veroorzaakt door stafylococcen. Het gaat om impetigo, deze aandoening komt veel voor en is zeer besmettelijk. Risico op besmetting is ook het geval bij schurft, met huidletsels en jeuk die vooral 's nachts voelbaar zijn. Dit kan leiden tot bacteriële superinfectie. De rug en het gezicht blijven echter gespaard van wondjes. Van de bacteriële infecties die ontstekingen veroorzaken, met pijnlijke rode plekken op de benen, is wondroos gemakkelijk te herkennen. Het komt vaak voor en treft alle leeftijdsgroepen.

Cellulitis en de gevolgen

Cellulitis komt vaak voor en is over het algemeen pijnloos. Er zijn een aantal oorzaken mogelijk om het verschijnen van cellulitis te verklaren. Hormonen, erfelijkheid en een zittende levensstijl zijn er enkele van. De vetcellen onder de huid worden groter. Sinaasappelhuid komt het vaakst voor op de billen en dijen, maar ook op de buik en zelfs de armen. De opperhuid ziet er eerder bobbelig uit, zoals vetkussentjes, afhankelijk van de aard van de aandoening: waterig, vet of vezelig. Soms wordt sinaasappelhuid geassocieerd met overgewicht (maar dat hoeft niet) en komt het overeen met lipodystrofie.
De meeste huidproblemen kunnen worden genezen of op zijn minst verzacht. De huidverzorgingsproducten die Multipharma aanbiedt, helpen om de symptomen van deze aandoeningen te behandelen en te verlichten. Elke huidaandoening heeft zijn eigen behandeling. Raadpleeg uw dermatoloog of apotheker voor advies op maat.
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw0c795a4a/Home/blog/Goed in mijn vel/blog-dossier-goed-in-mijn-vel-droge-huid-peau-seche.jpg

Droge huid

Een droge huid kan heel vervelend zijn. Heb jij ook last van een droge huid die trekt en soms rood wordt? Dankzij onze tips blijft je huid het hele jaar mooi gehydrateerd!

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw7c0ab94b/Home/blog/Goed in mijn vel/eczeem.jpg

Eczeem

Een droge, trekkerige huid, jeuk, roodgekleurde plekken … Eczeem is meestal niet ernstig, maar heeft soms wel een negatieve invloed op de levenskwaliteit.

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwc7aa430a/Home/blog/Goed in mijn vel/zonneallergie.jpg

Zonneallergie

Staat jouw décolleté na een heerlijk zonnebad plots vol vervelende bobbeltjes? Misschien ben je wel het slachtoffer van zonneallergie.

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw04419f4c/Home/blog/Goed in mijn vel/couperose.jpg

Couperose

Krijg je te pas en te onpas rode vlekken op je wangen? Wellicht heb je last van couperose! Over dat verschijnsel wordt dikwijls nogal lacherig gedaan, maar in de dagelijkse contacten is het een lastige kwaal en een bron van vooroordelen ...

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw7621cc5f/Home/blog/Goed in mijn vel/netelroos.jpg

Netelroos

Netelroos is een huiduitslag die gepaard gaat met rode, jeukende plekken die lijken op brandnetelsteken.

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw8f67a861/Home/blog/Goed in mijn vel/impetigo.jpg

Impetigo

Impetigo, een bijzonder besmettelijke huidziekte, komt vooral voor bij kinderen van 2 tot 5 jaar. De typische kenmerken zijn trosjes met blaasjes in de omgeving van de mond en de neus, waarop zich later geelbruine korstjes vormen.

Lees meer

De kalmerende huidverzorgingsproducten

Naast voorgeschreven behandelingen zijn milde huidverzorgingsproducten geschikt voor de huid die lijdt aan verschillende huidaandoeningen. Voor de droge huid worden hydraterende en voedende crèmes aanbevolen om het trekkerige gevoel te verlichten. In het geval van zonneallergie zijn de huidverzorgingsproducten een manier om de huid te kalmeren na blootstelling aan UV-stralen. Hydrateren is ook van cruciaal belang voor het verzachten van de jeuk veroorzaakt door eczeem en psoriasis, vooral tijdens opflakkeringen. Een voedende balsem in de vorm van een littekencrème kan ook worden gebruikt om een oppervlakkige brandwonde te behandelen, nadat de wond is schoongemaakt.

Welke huidverzorgingsproducten moet je kiezen als je acne hebt? 
Bepaalde huidproblemen zoals acne en couperose zijn zichtbaar in het gezicht. Deze huidaandoeningen zijn heel verschillend en hebben ook elk specifieke symptomen. Een acnegevoelige huid lijdt aan een onevenwicht in de microbiota, wat leidt tot verstopte poriën, overproductie van talg en puistjes. Ondanks het vette uiterlijk heeft de huid de juiste hydratatie nodig als aanvulling op de acnebehandeling.  Niet-comedogene huidverzorgingsproducten zijn te verkiezen boven sterk voedende crèmes. Voor rosacea worden huidverzorgingsproducten aanbevolen die de microcirculatie stimuleren.

Verzorgingsproducten voor een stralende teint
Het dagelijks aanbrengen van een hydraterende crème of een antirimpelcrème voor de rijpere huid is van essentieel belang voor een gezonde huid. Als de huid geen bijzondere schade heeft opgelopen, hoef je deze alleen maar gezond te houden. Een voedingssupplement voor een gezonde huid kan hierbij helpen. Dit geldt voor het gezicht en het lichaam: er zijn specifieke crèmes verkrijgbaar voor de zeer droge zones, zoals ellebogen en knieën. Voetverzorgingsproducten kunnen ook worden gebruikt om zones te behandelen, die veel wrijving ondergaan en gehydrateerd moeten worden. 

Multipharma, alle verzorgingsproducten aangepast voor je huidtype 

Zodra er een betrouwbare diagnose is gesteld van de aandoening,  zoals impetigo, schurft of wondroos, moet de behandeling met medicijnen gepaard gaan met een huidverzorging op maat. Afhankelijk van de oorzaak van het dermatologische probleem - parasiet, bacterie of andere - helpt een geschikte crème of zalf om de doeltreffendheid van de voorgeschreven verzorging te optimaliseren en het uiterlijk van de huid te verbeteren. De herstellende eigenschappen van bepaalde huidverzorgingsproducten zijn ook gunstig tegen de behandeling van cellulitis. Dankzij de actieve bestanddelen die de microcirculatie stimuleren, wordt de sinaasappelhuid gladder en vervagen bobbeltjes na regelmatig gebruik en inmasseren. Met de verzorgingsproducten die Multipharma aanbiedt, ligt de ideale oplossing zeker voorhanden.

Andere vragen over huidverzorging? Bekijk onze andere artikels:
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw577f97a3/Home/blog/Goed in mijn vel/steenpuist.jpg

Steenpuist

Zit er een harde en pijnlijke rode pukkel op je huid? Misschien heb je wel te maken met een steenpuist of furunkel, een diepe ontsteking van een haarzakje.

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwefd5bdc9/Home/blog/Goed in mijn vel/psoriasis.jpg

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte die gekenmerkt wordt door rode, schilferige plekken. Ze gaat vaak gepaard met uitsluiting en schaamte.

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw3c90fc16/Home/blog/Goed in mijn vel/wratten-zoom.jpg

Wratten

Iedereen weet wel wat wratten zijn. Die huidgezwelletjes verschijnen het vaakst op onze voeten, maar ze kunnen ook andere lichaamsdelen treffen …

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwa087137a/Home/blog/Goed in mijn vel/wondroos.jpg

Wondroos

Heb je een rode, gezwollen en pijnlijke vlek op je been of voet en wordt die vlek van dag tot dag groter? Opgelet voor wondroos, een huidinfectie waarmee niet te spotten valt …

Lees meer
/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw8324968c/Home/blog/Goed in mijn vel/schurft.jpg

Schurft

Schurft is een uiterst besmettelijke huidaandoening die aanleiding geeft tot hevige jeuk. De ziekte wordt namelijk veroorzaakt door parasieten die in de huid leven …

Lees meer

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België