Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Hoe verzorg je je voeten in de zomer?

/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw90c6c052/Home/blog/E-zines/2021/0821-mf-voetverzorging.jpg

Heb je ze een beetje verwaarloosd de afgelopen maanden? Dan wordt het tijd om je voeten onder handen te nemen! Stap voor stap leggen we je uit hoe je ze moet verzorgen om schaamteloos je voeten te laten zien, zonder schoenen, in slippers of open sandalen. Ontdek ook de shoppingtips van je Multipharma apotheker.

1. Een goede hygiëne

Een gewone douche volstaat niet om alle opgehoopte bacteriën van je voeten te wassen. Volgens specialisten zou je ze even nauwgezet moeten reinigen als je gelaat.

Goede gewoontes

/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwfb91e513/Home/blog/E-zines/2021/0821-mf-voetcreme.jpg

Dagelijks

Zeep dagelijks je voeten in en besteed extra aandacht aan de plekken tussen je tenen en onder de nagels. Daar bevinden zich de meeste bacteriën. Om schimmels te vermijden is het belangrijk dat je je voeten goed afdroogt met een handdoek, vooral tussen de tenen.

/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw4b632da6/Home/blog/E-zines/2021/0821-mf-voetbad.jpg

Wekelijks

Niets doet zoveel deugd na een zware dag als een lekker voetbad. Dat geeft je gegarandeerd een ontspannend en verlichtend gevoel… Zet je voeten 5 à 10 minuten in een bad lauw water, de tijd om de huid te verzachten zonder te rimpelen. De ideale temperatuur is 36 °C, niet te warm, niet te koud. Je kunt een paar druppels essentiële olie van lavendel toevoegen aan het water voor een ontspannend effect. Bij je apotheek vind je ook badzout voor droge of pijnlijke voeten. Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.

2. Door te schrubben

Wrijvingen, irritaties, … onze voeten zien het hele jaar door af. Exfolieer regelmatig je voeten om lelijke en pijnlijke eeltplekken te voorkomen. Hoe vaak? Een keer per week. Gebruik een scrub met grove korrels of een oldskool rasp of puimsteen. Pas op dat je je niet verwondt of dat je de eeltvorming niet overstimuleert... Neem een douche of een voetbad voor je begint om de eeltplekken te verzachten. Gebruik geen rasp op droge voeten, dan loop je het risico op wondjes.

3. Door te hydrateren

Beter voorkomen dan genezen ! Door je huid dagelijks te hydrateren met een aangepaste crème blijft hij zacht en soepel. Zo kun je vol vertrouwen je voeten deze zomer laten zien. Maak van de nood een deugd en verwen jezelf met een mini massage. Maak draaibewegingen met je duimen waarbij je druk uitoefent op de voetzolen. Masseer voorzichtig de bovenkant van de voet en de tenen. Niets beter om je bloedsomloop een boost te geven.

4. Met verzorgde en gelakte nagels

Geen blote voeten of sandalen zonder verzorgde voeten! Niets is triestiger dan afgebladderde nagellak of verwaarloosde voeten.

/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw82d3b6a1/Home/blog/E-zines/2021/0821-mf-voeten-pedicure.jpg

De pedicure

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met een voedende crème en een nagelriemduwer. Knip daarna je nagels recht en niet te kort (1 millimeter voorbij de teenrand). Zo voorkom je ingegroeide nagels. De beste tool? Een nagelknipper. Wanneer de nagels te scherp zijn kun je ze afronden met een kartonnen nagelvijl.

/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwbb5800ec/Home/blog/E-zines/2021/0821-mf-voeten-lakken.jpg

Het lakken

Een mooi kleurtje op je nagels is de kers op de taart. Dit seizoen kun je kiezen uit alle kleuren. Kies voor een natuurlijke lak, zonder twijfelachtige ingrediënten of additieven. Vergeet geen beschermende basislak aan te brengen voor je begint te lakken, zodat de pigmenten je nagels niet verkleuren. Sluit af met een top coat om de kleur langer te doen houden. Die verliest immers snel zijn glans door het schuren van schoenen of het zand op het strand.

Laat jaarlijks je voeten nakijken door een pedicure-podoloog om likdoorns, schimmels, eelt of wratten op te sporen en te behandelen.

Aanbevolen producten

gehwol


Voetbad - Gehwol


Dit voetbad met weldadige essentiële oliën stimuleert de bloedcirculatie, reinigt de huid grondig en ontgeurt langdurig. Ideaal voor pijnlijke en vermoeide voeten.


herstellende voetcreme


Herstellende Crème Droge Voeten - Multipharma


Zorgt voor een langdurige en intense hydratatie. Ze herstelt kloofjes en barstjes, voedt de voet diepgaand en beschermt de jeugdigheid van de huid.


verharder


Gevitamineerde Nagelverharder - Ecrinal


Deze behandeling versterkt en herstelt zachte nagels met zijde lipesters, silicium, zink en provitamine B5. Hij beschermt ook tegen microben.


Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België