Gratis levering Naar onze apotheken of vanaf €55

Geneesmiddelen met voorschrift

Geneesmiddelen met voorschrift

Geneesmiddelen met medisch voorschrift worden ATC geneesmiddelen genoemd omdat zij ingedeeld zijn volgens een Anatomisch, Therapeutisch en Chemisch systeem. Deze geneesmiddelen worden voorgeschreven door een huisarts of specialist aan de patiënten, afhankelijk van de therapeutische behoeften van de patiënt. De geneesmiddelen worden door de apotheker verstrekt en afgehaald in de apotheek. De apotheker verschaft het nodige advies en legt het juiste gebruik ervan uit.


Voer de naam van je geneesmiddel in de zoekbalk bovenaan deze pagina in en krijg toegang tot alle informatie over je geneesmiddel met voorschrift. Hieronder leggen we je ook uit hoe je geneesmiddelen in de apotheek reserveert via onze website of app, hoe je jouw apotheker om advies vraagt of een voorschrift terugvindt.

Diensten voor geneesmiddelen met voorschrift 

NEW Online reservatie van geneesmiddelen met voorschrift

Bij Multipharma kan je via onze website je geneesmiddelen met voorschrift* reserveren bij de apotheek van je keuze. Je apotheker zorgt voor je reservatie en brengt je op de hoogte zodra deze klaar is voor afhaling. Je geneesmiddelen en bijbehorend advies liggen voor je klaar.

*In België mogen geneesmiddelen met voorschrift enkel verstrekt worden op voorschrift en in een apotheek.

Waar vind ik de bijsluiter van mijn geneesmiddelen?

Dit is zeer gemakkelijk. Vul de naam in van het geneesmiddel in de zoekbalk bovenaan deze pagina om toegang te krijgen tot alle informatie en bijsluiter van het geneesmiddel. 

Waar vind ik mijn digitaal voorschrift?

Openstaande (niet afgehaalde) voorschriften vind je op www.mijngezondheid.belgie.be en op je identiteitskaart. Zodra je bent ingelogd op de site, klikt je op "Mijn openenstaande geneesmiddelenvoorschriften".

Chat met je apotheker via onze Multipharma-app

Download onze app, kies een apotheek om geneesmiddelen te reserveren of vraag tijdens de openingsuren direct gezondheidsadvies aan jouw apotheker. 

Zoek een Multipharma-apotheek dicht in jouw buurt 

Met 250 apotheken in België is er zeker en vast een apotheek in jouw buurt. Wij staan steeds tot je beschikking in onze apotheken en via onze app.  

Huisapotheker en medicatieschema

Is je behandeling veranderd? Laten we samen jouw medicatieschema bijwerken om een algemeen overzicht te hebben van al je geneesmiddelen. Het kan gedeeld worden met al je zorgverleners om je een optimale zorg te garanderen.  

SimplyMed, je geneesmiddelen op maat

Gebruik je meerdere geneesmiddelen per dag? Met onze SimplyMed-service sorteren en bereiden wij je geneesmiddelen voor op het tijdstip van gebruik in één doos en voor een periode van 2 weken.  

Het advies van jouw Multipharma-apotheker


Kom langs en vraag advies aan jouw Multipharma-apotheker. We zijn er om je verder te helpen.