Covid-19 autotests en maskers nog steeds beschikbaar bij Multipharma! 

Gratis levering Naar een apotheek of vanaf €55

Rust in mijn hoofd

Ons mentaal welzijn is een wezenlijk deel van onze gezondheid en valt niet te verwaarlozen …Wat is haar impact en die van stress op onze slaap? Hoe verminder je stress op het werk en thuis? Wanneer is er sprake van een burn-out? Hoe maak je het onderscheid tussen alledaagse neerslachtigheid en een echte depressie? In dit dossier zetten we alles op een rijtje! Ontdek het dossier.

Stress en onze slaapkwaliteit

Heb je moeilijkheden met slapen door stress door coronapandemie? Denk aan de combinatie van telewerken en kinderen, een gebrek aan sport, minder contacten...? Stress heeft een wezenlijke impact op onze slaapkwaliteit....maar weet dat je niet alleen bent.

Ontdek onze tips

Inzoomen op stress

Chronische stress kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Maar wat zijn de risico’s? Waarom ontstaan er zo vaak slaapproblemen? Hoe ga je beter om met stress? Wat is het verband met burn-out en depressie? Lees het hier.

Lees de artikelen

Stress op het werk

Het werk is voor velen onder ons dikwijls een bron van stress. Door welke slimme aanpak vermijd je dat de dingen je boven het hoofd groeien? Hoe herken je een burn-out en op welke manier geraak je er weer bovenop?

Lees de artikelen

Stress thuis

Stress overvalt je niet alleen in de werkomgeving, maar ook in je privéleven. Kinderen, huishouden, hobby's … Hoe krijg je dat allemaal georganiseerd? Hoe vermijd je een parentale burn-out? En kun je kinderen leren hoe ze beter omgaan met stress?

Lees de artikelen

Welzijnstips

Een uitgekiende levensstijl, sofrologie, kruidengeneeskunde, lichttherapie … Naast geneesmiddelen en professionele therapievormen bestaan er heel wat hulpmiddelen voor een beter mentaal welzijn.

Lees de artikelen

Neerslachtigheid en depressie

We hebben allemaal wel eens last van neerslachtigheid. Maar hoe herken je een echte depressie? Hoe geraak je eruit of hoe help je een vriend die zich down voelt? En door welke goede gewoonten voorkom je een seizoensdepressie?

Lees de artikelen

Aanbevolen producten

lunestil


Lunestil Duocapsules


Lunestil zorgt voor mentale rust voor het slapengaan en draagt bij tot een gezonde nachtrust.


metarelax


Metarelax - Metagenics


Dit magnesiumsupplement is ideaal om te gebruiken bij stressmomenten en vermoeidheid. Is tevens goed voor de spieren.


zaffranax


Zaffranax - Positieve stemming


doeltreffende oplossing die helpt om een positieve stemming te behouden tijdens emotionele periodes, stress en professionele vermoeidheid.