Selecteer :
Ik heb een voorschrift

4 manieren om beter om te gaan met dagelijkse stress

Iedereen reageert verschillend op stress, afhankelijk van zijn achtergrond, persoonlijkheid, humeur enz. Er bestaat dan wel geen mirakeloplossing om terug zen te worden, maar er zijn enkele opties die je kan uittesten. Hier volgen enkele voorbeelden.

1. Laat je helpen door planten

Fytotherapie is een interessante bondgenoot in de strijd tegen stress, angst of nervositeit. Of het nu is in de vorm van kruidenthee of capsules, bepaalde planten, zoals passiflora, valeriaan, echte lavendel enz. worden erkend voor hun kalmerende werking. Ook essentiële oliën (aromatherapie) kunnen nuttig zijn. Kamille, lavendel, zoete sinaasappel, pomerans en ylangylang worden aanbevolen voor hun kalmerende werking. Ze kunnen worden gebruikt in een verstuiver, geïnhaleerd of worden gebruikt als massageolie. Ook bachbloesems zijn een interessant hulpmiddel om negatieve gevoelens te bekampen. Vraag raad aan je apotheker. Meer weten?

2. Vind een relaxatietechniek

Technieken als meditatie, sofrologie of yoga worden alsmaar populairder. De aanpak van deze technieken is telkens anders, bv. ademhalingsoefeningen, houdingen, mentale visualisatie enz. Toch hebben al die technieken hetzelfde doel: het lichaam en de geest in harmonie brengen en voor ontspanning en sereniteit zorgen. Als deze technieken worden aangeleerd door ervaren personen en regelmatig worden beoefend, helpen ze om beter om te gaan met dagelijkse stressvolle situaties en om spanning los te laten. Meer weten?

3. Beoefen mindfulness

MBSR of Mindfulness-Based Stress Reduction is een methode die zeer succesvol is, onder meer in stressklinieken. Het uitgangspunt? Stress wordt bepaald door wat er met ons gebeurt, maar ook en vooral door de manier waarop we bepaalde gebeurtenissen ervaren. Mindfulness is gebaseerd op meditatietechnieken en wil focussen op het huidige moment, waarbij je de situatie in kwestie aanvaardt zoals ze is zonder daarover te oordelen. Doelstelling: stoppen met piekeren door negatieve gedachten, die een bron zijn van stress en spanning, te leren loslaten! Meer weten?

4. Laad je batterijen op tijd op

Maak je er een erezaak van om steeds je deadlines te halen en thuis alles tot in de puntjes te verzorgen? Perfect, maar de keerzijde van de medaille is dat je helemaal gestrest bent, misschien zelfs op het randje van uitputting … Om een goed evenwicht te behouden, kan het helpen om je in te beelden dat je een energiemetertje hebt: elk verlies van energie moet evenredig worden gecompenseerd. Als je alleen maar energie verbruikt, eindig je onvermijdelijk in het rood en zal de druk onhoudbaar worden. Het is dus van groot belang om jezelf leuke momenten te bezorgen om stressvolle situaties te compenseren. Lees een boek, maak een wandeling met het gezin, schilder of neem een lekker warm bad: het maakt niet uit, zolang je maar de tijd neemt om iets te doen wat je graag doet en waarvan je deugd hebt!

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België