Gratis levering Naar onze apotheken of vanaf €55

Huid en zon: JUIST of FOUT ?

Ik ben beschermd tegen UV-stralen achter glas.

JUIST EN FOUT

UVB-stralen, de kortegolf ultraviolette stralen, dringen niet door glas. Dus de kans op zonnebrand is klein. Helaas houdt glas de UVA-stralen niet tegen en het zijn net deze lange ultraviolette stralen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

Meer info >

Eén keer zonnecrème smeren 's morgens is voldoende om je de hele dag te beschermen.

FOUT

Zowel chemische als minerale zonnefilters verliezen hun doeltreffendheid na verloop van tijd. Daarom wordt aanbevolen om de zonbescherming elke twee uur opnieuw aan te brengen, of na elke zwembeurt. Zweet, water en wrijving verwijderen geleidelijk de beschermende laag van de huid.

Meer info >

Mijn zonbescherming van vorig jaar kan ik ook deze zomer probleemloos gebruiken.

FOUT

Jouw zonneproducten van vorig jaar zijn hoogstwaarschijnlijk niet meer zo doeltreffend. Waarom? Door warmte en licht treedt oxidatie op, waardoor de filters in je zonnecrème in kwaliteit verminderen. Koop daarom best ieder jaar nieuwe bescherming.

Koop je zonnecrème

De hele familie kan dezelfde zonnecrème gebruiken.

FOUT

Ieders huid is anders! De keuze van de zonbescherming hangt af van jouw fototype, van licht tot donker, maar ook van jouw huidtype en de eventuele probleempjes van je huid. Als je een jong kind hebt, kies dan voor een speciale zonnecrème voor kinderen, zonder parfum en zonder allergenen, met SPF 30 of 50.

Meer info >

Ik smeer mijn anti-muggenmiddel na mijn zonnebrandcrème.

JUIST

Smeer eerst je zonnecrème en wacht vervolgens 20 tot 30 minuten voor je je muggenwerende crème aanbrengt, zodat je zonbescherming goed in de huid kan trekken. Weet dat een anti-insectenmiddel de beschermingsfactor tegen de zon tot 30% kan verminderen. Kies daarom best voor een hoge SPF.

Meer info >

Onder een parasol heb je geen zonbescherming nodig.

FOUT

Zelfs al zit je in de schaduw van een parasol of zonnescherm, dan nog moet je je beschermen. Een zonnescherm houdt de directe zonnestraling tegen, maar niet de indirecte straling en de weerkaatsing ervan door zand en zelfs gras.

Meer info >

Reischecklists voor elke vakantie

Onze apothekers hebben gepersonnaliseerde checklists opgesteld voor elk type vakantie. Ontdek ze nu voor een veilige zomer, welk type vakantie je ook verkiest!

Ik ontdek

Let's Talk VIDEO samenvatting : Huid en Zonbescherming

Genieten van de zon? Ja, maar in alle veiligheid! Gevaren van UV-stralen, zonbescherming en huidtypes, onze apotheker-experts herinneren u aan de basisregels.

Beluister opnieuw !

test