Gratis levering Naar een apotheek of vanaf €55

Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus COVID-19 heeft zich verspreid in verschillende Europese landen. Ook in België duikte het virus op. In dit dossier vind je meer uitleg over dit beruchte virus.

Coronavirus: heet van de naald

(Hydroxy)Chloroquine als behandeling?

Chloroquine en hydroxychloroquine zouden gebruikt kunnen worden in de behandeling van het coronavirus. Wat moet je hierover weten?

Lees meer

Maskers: welke types bestaan er?

Mondmaskers zullen een belangrijke rol spelen wanneer de coronamaatregelen versoepelen. Maar welke types maskers bestaan er allemaal?

Lees meer

Paracetamol of ibuprofen?

We worden overstelpt door berichten die waarschuwen voor de schadelijke effecten van ibuprofen voor corona-patiënten. Wat is hier van waar?

Lees meer

Coronavirus: tips voor een veilige exit uit de lockdown

Veilig terug naar het werk

Ontdek onze praktische tips om jezelf en je collega’s zoveel mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Lees meer

Hoe bescherm je jezelf?

Hoe gebruik je doeltreffend een mondmasker? Ontdek het in onze tutorial! Lees ook onze aanbevelingen m.b.t. je huisapotheek.

Lees meer

Mondmaskers en brildragers

Wie bril en mondmasker zegt, die zegt ook aangedampte brilglazen! Hoe kan je dit vermijden?

Lees meer

Coronavirus & lockdown: impact op ons leven

Tips tegen slapeloosheid

Angst en stress zijn slecht voor je nachtrust. Tijdens deze corona-pandemie geven we je graag wat tips om je nachtrust te verbeteren.

Lees meer

Tips om je huis te verluchten

In deze periode van afzondering is het meer dan ooit nodig om een frisse wind in huis te laten waaien. Ontdek onze tips!

Lees meer

Tips tegen droge handen

Zijn je handen droog en ruw geworden door ze veel te wassen? We geven je graag enkele tips om ze weer lekker zacht te maken!

Lees meer

Tips voor je immuunsysteem

Je darmflora heeft een belangrijke rol voor je weerstand. Niet onbelangrijk in deze tijden. Ontdek onze tips.

Lees meer

Tips tegen zonnebrand

Gelukkig kunnen we nog genieten van het zonnetje buiten in deze lockdown-tijden. Denk er wel aan om jezelf en je gezin goed in te smeren. Je verbrandt namelijk sneller dan je denkt. Ontdek onze tips...

Lees meer

Tips om te blijven bewegen

Is je conditie er drastisch op achteruitgegaan nu de sportclubs dicht zijn en je enkel noodzakelijke verplaatsingen mag doen? Volg onze tips om in beweging te blijven en veilig te sporten!

Lees meer

Tips om niet te verdikken

De lockdown waarin we ons bevinden weegt bij sommigen zwaar door op hun fitheid. Heeft het een negatieve impact op jouw lichaamsgewicht? Ontdek snel onze tips om niet aan te komen.

Lees meer

Tips telewerk en kinderen

Veel ouders bevinden zich in een niet evidente situatie van thuiswerken en letten op (kleine) kinderen. Vermoeiend! Je zou het voor minder moeilijk krijgen soms... Ontdek onze tips om het leefbaar te houden.

Lees meer

Tips tegen angstgevoelens

Sommige mensen kunnen zich wat angstig voelen tijdens deze corona-pandemie. Ontdek onze tips om dit te verhelpen.

Lees meer

Tips tegen huidproblemen

Het dragen van een mondmasker kan allerlei huidproblemen veroorzaken. Ontdek onze tips om ze te beperken.

Lees meer

Ons engagement

Onze slogan "Omdat gezondheid een collectieve zorg is", was nooit meer waar dan in dit corona-tijdperk. Lees meer over ons engagement ten opzichte van onze patiënten.

Naar onze engagementen

Wat moet je weten over COVID-19?

Een korte uitleg over het coronavirus dat ons in de ban houdt; hoe je het kan krijgen, de symptomen, preventiemaatregelen en behandeling.

Lees meer