Wegens de nationale staking (29/04) en de feestdag (01/05) kan de levering van je pakje vertraging hebben.

Selecteer :
Ik heb een voorschrift

4 manieren om je baby weer te doen lachen

Je leert je baby beetje bij beetje kennen ... maar soms sta je nog machteloos als hij begint te huilen? Hier volgen een paar tips om je te helpen juist te reageren.

1. Waarom huilt mijn baby?

Op deze leeftijd heeft je kind heel weinig mogelijkheden om uit te drukken hoe hij zich voelt. Huilen is een van zijn enige communicatiemiddelen, net als lachen en kijken. Negeer het dus niet en probeer het te ontcijferen ... Door te huilen wil je baby meestal aangeven dat hij ‘ergens niet blij mee is’. Waarmee dan? Aan jou om dat uit te zoeken met behulp van deze kleine checklist:

  • Hij heeft honger, ook al is het misschien geen etenstijd.
  • Hij wil aan de borst, gewoon omdat hem dat geruststelt.
  • Hij wordt gestoord door een externe factor (warmte/kou, geluid enz.).
  • Hij heeft een vuile luier, het is tijd om hem te verschonen.

2. Ik heb tevergeefs gezocht naar de oorzaak van het gehuil. En wat als mijn baby pijn heeft?

Als de reden van zijn gehuil niet voorkomt in de bovenstaande lijst huilt je baby misschien om te ‘laten weten’ dat hij pijn heeft. De vaakst voorkomende pijn komt door spijsverteringsproblemen:

  • ‘bovenaan’: pijn die samenhangt met zure oprispingen van de maag; is gemakkelijk herkenbaar omdat de baby meestal veel teruggeeft;
  • 'onderaan’: de beruchte krampen of kolieken bij zuigelingen; pijn die, tussen 3 weken en 3 maanden, op elk moment van de dag opduikt en die het gevolg is van maag- en darmkrampen.

3. Hoe kan ik hem troosten, zeker als hij reflux en krampjes heeft?

Bij zure oprispingen zal je merken dat je kleintje ontspant als je hem de borst of een flesje geeft. Dat duurt echter niet lang, tot de volgende oprisping. Soms moeten er speciale melk of geneesmiddelen aan te pas komen.

Om gewone buikkrampen bij zuigelingen te verlichten, helpt het gewoonlijk om ze te wiegen. Probeer ook om je baby over je schouder te leggen en daarbij zachtjes druk uit te oefenen op zijn buik of hem op zijn buik op je onderarm te leggen. Het kan ook helpen om zijn buikje licht te masseren. En anders kan een kleine wandeling met de buggy ook wonderen doen!

Aarzel niet om je oogappel zo vaak als nodig in je armen te nemen. Op deze leeftijd kan uitgebreid en regelmatig lichamelijk contact met de mama hem geruststellen en een veilig gevoel geven. Tot slot vind je in de apotheek ook druppels om de krampen te verlichten. Vraag raad aan je apotheker!

4. Hij huilt nu al 2 uur ... Moet ik mij geen zorgen maken?

Zuigelingen kunnen op een dag 1 à 2 uur huilen, of zelfs tot 5 of 6 uur als ze last hebben van krampjes. Als het gehuil ongewoon klinkt, als het blijft aanhouden en je je baby onmogelijk gekalmeerd krijgt of als hij niet in slaap raakt, moet je natuurlijk wel naar de dokter voor het geval er een medisch probleem is.

Wist je dat sommige baby’s moeten huilen om in slaap te kunnen vallen? Huilen maakt deel uit van de ontwikkeling van je baby. Het maakt misschien een grote indruk op jou, maar voor hem is het de makkelijkste manier om zich uit te drukken! Probeer er dus kalm op te reageren. Laat je op tijd aflossen als je voelt dat je het even niet meer aankunt!

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2025 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België