Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Haptonomie om te communiceren met je baby

Het is het goede moment om je in te schrijven voor een bevallingscursus. Weet je niet wat kiezen tussen de duizend en een methodes? En als je nu eens haptonomie zou proberen, een aanpak waarbij ook de toekomstige papa wordt betrokken? Je leert er allebei communiceren met je baby, zowel door aanrakingen als met je stem ...

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap ontwikkelen de zintuigen van de foetus zich. Jouw baby is in staat om aanrakingen te voelen en erop te reageren. Lijkt het je wel iets om met hem te communiceren? Als dat het geval is, kun je vanaf nu beginnen met haptonomiesessies.

Wat is haptonomie?

Haptonomie is heel wat meer dan een voorbereiding op de geboorte. Het is een methode waarbij je als koppel wordt begeleid en aan de hand van aanrakingen en je stem allebei een affectieve band kunt opbouwen met de baby nog voor de geboorte.

Hoe verloopt een sessie?

Onder begeleiding van iemand die gespecialiseerd is in haptonomie oefenen je partner en jij lichte druk uit op je buik om de baby te voelen bewegen, en hem uit te nodigen zich te verplaatsen en naar je handen toe te komen. Jullie eerste spel met het gezin! Dat zeer subtiele en niet-invasieve contact kan soms gepaard gaan met stemoefeningen. Baby’s zijn vaak heel ontvankelijk voor de zware stemmen van de papa’s!

Welke voordelen?

Met haptonomie kun je een eerste gevoelsmatige band tot stand brengen met je kind nog voor zijn geboorte. Via de aanraking en je stem bied je het al affectieve zekerheid: de baby voelt dat hij welkom is, dat hij graag wordt gezien. Dat helpt hem om zelfvertrouwen te krijgen en draagt ertoe bij dat hij, eens hij geboren is, een zelfstandige en vrolijke baby wordt.

Een van de troeven van deze methode is de centrale rol die de toekomstige papa vervult. Dankzij haptonomie ontwikkelt hij op zijn beurt ook een sterke band met de baby nog voor de geboorte en voelt hij zich niet uitgesloten. Op die manier zijn jullie al verbonden met z’n drieën! Als je al kinderen hebt, is het ook mogelijk om hen te laten meedoen.

Ook een voorbereiding op de bevalling

Haptonomie is ook een volwaardige methode om je op de bevalling voor te bereiden. Je leert er de posities voor de weeën en de geboorte. Bovendien leert de papa er hoe hij jou tijdens de bevalling kan bijstaan door een actieve rol op te nemen. Men maakt hem vertrouwd met de aanrakingstechnieken die kunnen helpen om jouw pijn te verlichten, je bekken te ontspannen en te verbreden, maar ook om de baby met zijn handen te begeleiden op zijn weg naar de uitgang.

Affectieve voorbereiding: denk aan een doula!

Affectieve voorbereiding: denk aan een doula! In het verlengde hiervan bieden zogenaamde doula’s psychologische ondersteuning aan toekomstige ouders voor en tijdens de zwangerschap, de bevalling en de postnatale periode. Ze mogen dan geen medische bevoegdheid hebben, ze hebben wel een specifieke opleiding gevolgd. Ze stellen zich op als vertrouwenspersonen die klaarstaan om in de loop van dit avontuur op al je vragen, twijfels en angsten te antwoorden, met respect voor jouw lichaam, jouw wensen en overtuigingen. Denk er eens over na!

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België