Selecteer :
Ik heb een voorschrift
Ondervoeding
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Sites-multi-catalog-webshop-BE/default/dw37fb04b9/b/5/c/e/b5cea8209d5e8f9ec6be9f679b50c24cf2f95352_nutrition_2_800x340.png

Ondervoeding

Ondervoeding is een gezondheidsprobleem dat iedereen kan treffen, maar dat vooral zorgwekkend is bij ouderen, zieken of herstellende patiënten. Het treedt op wanneer je lichaam niet genoeg essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt om efficiënt te kunnen functioneren. Dit komt omdat je voeding niet evenwichtig genoeg is of omdat ze te weinig calorieën bevat in verhouding tot je voedingsbehoeften. Het kan echter ook zijn dat je lichaam de voedingsstoffen niet goed opneemt.

Drankje

Crème

Poeder

Koekje

Ons advies

Ondervoeding begrijpen, herkennen en behandelen

Ondervoeding is een gezondheidsprobleem dat iedereen kan treffen, maar dat vooral zorgwekkend is bij ouderen, zieken of herstellende patiënten. In dit artikel leggen we uit hoe je ondervoeding herkent en welke behandelingen er beschikbaar zijn in de apotheek.
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw5576ffab/Home/Category%20Landing%20Pages/Denutrition/nutrition-1-981x451.jpg?sw=768&sfrm=png

Veelgestelde vragen rond Ondervoeding 

OVS zijn voedingssupplementen die je gewone dieet ondersteunen als je extra eiwitten, energie of vezels nodig hebt. Orale voedingssupplementen zijn te vinden in verschillende vormen en texturen, waaronder drankjes, crèmes, soepen en koekjes.
Bepaalde situaties kunnen leiden tot ondervoeding. Hier zijn enkele voorbeelden: Oudere patiënten (> 70 jaar), kanker, anorexia, slikproblemen of gebitsproblemen, recente ziekenhuisopname, virale infecties, pijn, ernstige constipatie, depressie (+rouw), ... In deze gevallen is het beter om de gezondheidstoestand van de naaste in kwestie op te volgen om een mogelijk geval van ondervoeding te vermijden.
OVS worden voor zeer specifieke medische doeleinden gebruikt. Ze worden alleen geconsumeerd onder medisch advies en toezicht. In feite is het de gezondheidsdeskundige die bepaalt of een patiënt aan ondervoeding lijdt of het risico loopt op ondervoeding.
Zoals hun naam al aangeeft, zijn ze een aanvulling op de voeding, geen vervanging ervan. Je moet je daarom houden aan de hoeveelheid die wordt aanbevolen door je arts. Er zijn geen regels voor textuur of smaak: neem gewoon waar je zin in hebt!
De tijdstippen van de dag waarop je ze inneemt, moeten je goed uitkomen. Afhankelijk van het aantal keer dat je ze per dag inneemt, kan je ze over de dag verspreiden. Ze kunnen worden ingenomen bij een maaltijd, zoals het ontbijt, of tussen de maaltijden door als tussendoortje.
Je vindt een breed assortiment producten op onze website www.multipharma.be. Ze bestaan in verschillende smaken en texturen. Zoet of zout, melkachtig of koekachtig, gearomatiseerd of neutraal, plantaardig of met fruitsmaak, je vindt er vast eentje die je aanspreekt!

Ontdek ons volledig gamma Ondervoeding

Alle producten >
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwb2f2c701/Home/Category%20Landing%20Pages/Denutrition/denutrition-981x451-nl3.jpg?sw=768&sfrm=png

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2025 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België