Selecteer :
Ik heb een voorschrift
Seizoensallergie
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Sites-multi-catalog-webshop-BE/default/dw1a370db9/6/1/b/d/61bd1bc0dc469b9fc1e202429c532e081439650a_allergie_800x340.png

Seizoensallergie

Allergieën zijn een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Deze aandoeningen worden veroorzaakt door een overdreven reactie van het immuunsysteem op stoffen die normaal gesproken onschadelijk zijn, zoals pollen, voedsel, huisstofmijt of dierenharen. Ontdek ons advies en producten om je allergieën te verlichten.

Seizoensallergie

Voor de symptomatische behandeling van seizoensgebonden allergische rhinitis bij volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar.

Voor de symptomatische behandeling van allergische rhinitis (inclusief aanhoudende allergische rhinitis) en urticaria bij volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Voor de verlichting van neus- en oogsymptomen van seizoensgebonden en blijvende allergische rhinitis en de verlichting van symptomen van chronische idiopathische urticaria. Alleen voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Allergie neus

Voor de symptomatische behandeling van neusverstopping gepaard gaande met rhinorroe (loopneus) geassocieerd met een verkoudheid, uitsluitend bij volwassenen.

Ontzwelt de neus, reinigt de neusslijmvliezen en verwijdert virussen, bacteriën en allergenen die aanwezig zijn in het slijm.

Voor de symptomatische behandeling van verstopte neus, bijvoorbeeld bij allergische rhinitis en neus-keelholteontsteking. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.

Allergie ogen

Steriele gaasjes die voornamelijk worden gebruikt om de ogen en wimpers schoon te maken, vooral bij oogallergiesymptomen.

De druppels helpen ontstekingen van het hoornvlies en het oogoppervlak te verminderen. Daardoor verminderen ze symptomen zoals jeuk, tranende ogen en irritatie.

De druppels bieden comfort en hydratatie voor de ogen, ze verlichten jeukende, geïrriteerde ogen veroorzaakt door allergieën.

Ons advies

Let's Talk Allergieën

Bekijk de video samenvatting van de Let's Talk webinar over allergieën, gegeven door onze gespecialiseerde apothekers, Juliane en Jan.
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw4128b31d/Home/blog/HealthCommunity/Let's%20Talk/062023%20Allergies/lt-allergie-landing-981x451-nl.jpg?sw=768&sfrm=png
Allergische rinitis

voorkomen en behandelen

In deze fiche bespreken we met jou de etiologie (oorzaak van een aandoening/ziekte), de symptomen, het advies en de behandelingen van rhinitis. Deze gezondheidsfiche is opgesteld door Aynaz, onze deskundige apotheker.
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw589c5b1d/Home/Health%20Issues/ORL/fiche-sante-6-nl.jpg?sw=768&sfrm=png

Hoe herken je een seizoensallergie?

Allergieën worden veroorzaakt door een abnormale reactie van het immuunsysteem op stoffen die normaal gesproken onschadelijk zijn, zoals pollen, voedsel, huisstofmijt of dierenharen.
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw67868918/Home/Category%20Landing%20Pages/Allergie/allergie-article-981x451.jpg?sw=768&sfrm=png

Meest voorkomende vragen over Allergie

Hooikoorts, ook wel "allergische rhinitis" genoemd, is een verkoudheid die het gevolg is van een allergie. Het is voornamelijk het neusslijmvlies dat overgevoelig is voor verschillende allergenen zoals pollen, huisstofmijt, schimmels, enz. Deze overgevoeligheid veroorzaakt dan de bekende symptomen van hooikoorts.
Afhankelijk van het type allergenen waarvoor je gevoelig bent, kan het seizoen variëren. Je kan de website "AirAllergy.be" raadplegen voor informatie over de omstandigheden van pollen in de lucht per seizoen. Op de site staat ook een samenvattend overzicht van pollen en schimmels.
Het onderscheid tussen verkoudheid, griep, een coronavirusinfectie en allergische rhinitis kan lastig zijn vanwege overlappende symptomen. Verkoudheid wordt gekenmerkt door milde symptomen zoals een verstopte neus en hoesten, terwijl griep ernstigere symptomen veroorzaakt zoals koorts en spierpijn. COVID-19 kan variëren van milde tot ernstige symptomen, waaronder koorts, hoesten, kortademigheid en verlies van smaak of geur, terwijl allergische rhinitis jeukende ogen, niezen en een loopneus veroorzaakt als reactie op allergenen zoals pollen.
Er zijn twee soorten desensibilisaties waarover je met je specialist moet praten. Er zijn behandelingen via onderhuidse en sublinguale routes. Op dit moment is desensibilisatie via onderhuidse route voorbehouden aan patiënten met ernstige symptomen die onvoldoende reageren op de standaardbehandeling. Aan de andere kant is de effectiviteit van desensibilisatie via de sublinguale route beperkt.
Weet dat zelfs neussprays die verstopping verlichten, effecten op de bloeddruk kunnen hebben door deze te verhogen. Wees dus voorzichtig als je al aan hoge bloeddruk lijdt. Sommige orale preparaten bevatten een antihistaminicum en een vaatvernauwer. Deze combinaties worden over het algemeen afgeraden. Ze zijn vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 12 jaar.
Als de symptomen verergeren, aanhouden ondanks behandeling, er sprake is van etterige/bloederige neusafscheiding of als de rhinitis chronisch wordt, is het raadzaam om medisch advies in te winnen bij jouw arts.
Voor kinderen jonger dan 6 jaar bestaat de behandeling van allergische rhinitis alleen uit hygiënisch-dieetmaatregelen en fysiologisch serum. Als dit niet voldoende blijkt te zijn, neem dan contact op met een specialist.

Ontdek alle producten voor Allergie

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw8203b5cf/Home/Category%20Landing%20Pages/Allergie/Header-981x654.jpg?sw=768&sfrm=png

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België