Wegens de nationale staking (20/05) kan de levering van je pakje vertraging hebben.
Als de temperaturen de hoogte in gaan, kan het weleens moeilijker worden om de corona-preventiemaatregelen, zoals een masker dragen of ruimtes verluchten, na te leven … Hoe kan je er toch voldoende rekening mee houden? Wij hebben het voor je uitgezocht!
Een van de uitdagingen van deze zomer is de maatregelen ter preventie van COVID-19 verzoenen met wat je best kan doen om de hitte de baas te blijven …
In pre-coronatijden zochten we op hete zomerdagen verkoeling op in bioscopen en zwembaden, maar tegenwoordig kunnen we afgesloten en drukke plaatsen maar beter vermijden. Verder hielden we voordien de ramen en deuren gesloten overdag, terwijl het nu net aangeraden wordt om regelmatig de ruimtes te verluchten om de verspreiding van het virus tegen te gaan …
Je zal je dus andere gewoontes eigen moeten maken in geval van een hittegolf, en vooral op het werk als je niet van thuis uit kan werken …
Een masker dragen is al niet bepaald comfortabel en op hete dagen kan ademhalen nog lastiger zijn ... Huidproblemen veroorzaakt door mondmaskers (irritatie, jeuk) kunnen bovendien erger worden.
Enkele tips?
Door al dat handen wassen en veelvuldig inwrijven met hydroalcoholische handgel worden je handen erg droog. Maar je handen raken nog meer uitgedroogd als ze aan de zon worden blootgesteld! Let er dus extra op om je handen goed te hydrateren … Een goede gewoonte: smeer je handen in met hydraterende crème of zonnecrème enkele minuten nadat je ze hebt gewassen of ingewreven met hydroalcoholische gel.
Let er ook op dat je je flesje handgel niet in de zon laat liggen, zoals op de vensterbank of op de achterbank van je auto.
De goede gewoontes om je te beschermen tegen COVID zijn anders dan de goede gewoontes om je te beschermen tegen een hittegolf, maar het zijn wel dezelfde bevolkingsgroepen die het zwaarst worden getroffen: mensen die extra kwetsbaar zijn door hun leeftijd, een aandoening, slechte huisvesting … Daarom moeten we deze zomer in het bijzonder aandacht hebben voor deze risicogroepen. Temeer omdat we de hulpdiensten en de ziekenhuizen niet mogen overbelasten als het aantal ziekenhuisopnames door COVID weer explosief zou gaan stijgen …