🌞 Tot -40% op zonneproducten en anti-muggen producten! 🦟

Gratis levering Naar een apotheek of vanaf €55

Coronavirus: blijf in beweging!

6 tips om thuis aan sport te doen

1) Bouw routine in

  • Bepaal eerst en vooral in je nieuwe planning op welke dagen en om hoe laat je tijd kan maken om te sporten. Bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag om 6u, voordat de kinderen wakker worden. In het ideale geval word je niet gestoord tijdens het sporten.
  • Bepaal ook waar je wilt gaan sporten: zorg voor voldoende ruimte zodat je niet beperkt bent in je bewegingen en voorzie een matje om het jezelf comfortabel te maken.
  • Als je tuin of terras groot genoeg is, kan je ervoor kiezen buiten te sporten als het weer het toelaat!

 2) Download een app

Het is belangrijk om een trainingsschema op te stellen dat je meteen bij de hand kan nemen zodra het tijd is voor je work-out. Het zou zonde zijn om daar kostbare me-time aan te verliezen …

Een must: download een app op je smartphone zoals 7 Minutes Workout, Nike training club of de Decathlon-app. Als een echte coach zal zo’n app je opbouwende oefeningen geven die je thuis kan uitvoeren, vaak inclusief video om de bewegingen goed te visualiseren.

3) Volg een onlinecursus

Om ons te helpen fit blijven tijdens de lockdown, stellen bepaalde clubs en digitale platformen uitzonderlijk gratis onlinecursussen ter beschikking aan hun leden of aan iedereen, zoals Decathlon of Basic Fit. Je vindt er overigens talrijke YouTube-video’s van personal trainers.


4) Spreek af met je vrienden

Heel wat mensen zijn meer gemotiveerd om te sporten als ze dit in groep kunnen doen! Waarom zou je niet een of twee keer per week via de app Zoom met je vrienden afspreken om samen te sporten? Als je een groepsles volgt, kan je eveneens zo je lesgever of de vaste deelnemers contacteren en iets proberen te organiseren!

5) Benut de mogelijkheden van je lichaam en je woning

Om aan sport te doen, heb je geen toestel of materiaal nodig. Je lichaamsgewicht en de zwaartekracht zijn al heel goede bondgenoten! Denk aan push-ups, squats, lunges, sit-ups of ook aan crunches voor de buikspieren ...

Je kan overigens gebruikmaken van bepaalde elementen in je woning zoals de trap, die ideaal is om te steppen!

6) Pak het slim aan als je kinderen in de buurt zijn

Onmogelijk om een moment in je planning te vinden zonder de kinderen? Geen paniek, dit zijn enkele trucjes waardoor je toch kunt sporten:

  • Deel je sportsessie op in 3 keer 10 minuten i.p.v. een halfuur. Dat maakt het makkelijker om ongestoord te kunnen sporten. Verhoog je work-outtijd zodra ze het gewoon zijn om je te zien sporten.
  • Leid hen af: dit is het moment om een nieuw spelletje uit te halen of een speelgoedbak die je sinds vorige week hebt weggestoken opnieuw naar boven te halen … of om hen een artistieke activiteit te laten doen zoals schilderen of kleuren …
  • Laat hen meedoen: als ze belangstelling tonen voor wat je aan het doen bent, leg dan wat muziek op en vind grappige namen uit voor elke oefening. Dit zal ervoor zorgen dat je zowel kan sporten, als je kinderen bezighoudt én samen een leuke tijd beleeft!

In de kijker: