Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Biologische babymelk


Al sinds lange tijd beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie moedermelk aan als hoofdvoeding voor baby's. Wilt u geen borstvoeding geven of is het voor u niet mogelijk om borstvoeding te geven? Gelukkig bestaan er meerdere alternatieve soorten melk van hoogwaardige kwaliteit voor kleine kinderen, zoals biologische babymelk. In dit artikel focussen we op dit soort babymelk bij Multipharma.

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw97b994c3/biologische%20babymelk.jpg?sw=768&sfrm=png

Biologische babymelk: wat maakt ze biologisch?

Elke producent heeft andere, specifieke kenmerken, maar iedere soort biologische babymelk die hier bij ons op de markt gebracht wordt, is hoe dan ook voorzien van het bio-label van de Europese Unie, ook wel EU bio-label genoemd.

Wat zijn de criteria voor het verkrijgen van het EU bio-label?

Het EU bio-label is een ecologisch label dat toegekend wordt door de Europese Commissie en verplicht is voor alle voedingsproducten met de aanduiding "biologisch" op de verpakking, inclusief biologische babymelk. Het label garandeert dat de productie conform de regels van de biologische landbouw  is gebeurd, die worden gecontroleerd door tal van onafhankelijke organisaties in de verschillende lidstaten van de EU. Om het EU bio-label te verkrijgen, moet een voedingsproduct voor de volle 100% op biologische wijze samengesteld zijn, met uitzondering van bewerkte voedingsmiddelen waarvan minstens 95% van de ingrediĆ«nten afkomstig moet zijn uit de biologische landbouw. Tijdens het productieproces van biologische babymelk mag er geen gebruik gemaakt worden van chemische of kunstmatige meststoffen, chemische of synthetische pesticiden en genetisch gemanipuleerde organismen. Over het algemeen heeft de productie van biologische babymelk, afkomstig uit de biologische landbouw, slechts een beperkte impact op het milieu omdat het gericht is op:

  • het verantwoord gebruik van natuurlijke bronnen en energie
  • het behoud van regionaal ecologisch evenwicht en van biodiversiteit
  • het behoud van de kwaliteit van het water en van de vruchtbaarheid van de bodem
Bij de productie van biologische babymelk moet er ook rekening gehouden worden met het welzijn van de betrokken dieren waarbij de nadruk gelegd wordt op het feit dat de producenten de gedragsbehoeften van de dieren dienen te respecteren. De koeien en de geiten waarvan de melk gebruikt wordt voor de productie van biologische babymelk moeten gevoed worden met onbewerkt voer en grootgebracht worden in een omgeving met frisse lucht waarin het mogelijk is dat ze hun benen volledig kunnen strekken. Verder is het ook zo dat de EU-regelgeving rond biologische landbouw eerlijke handel bevordert voor producenten, verdelers en handelaars.

Wordt de productie van alle soorten biologische babymelk aan dezelfde regels onderworpen?

JA en NEE. Zoals hierboven uitgelegd, wordt de productie van alle soorten biologische babymelk verkrijgbaar op de Europese markt onderworpen aan de Europese regelgeving omtrent biologische landbouw. Maar sommige producenten hebben beslist om dit naar een hoger niveau te brengen door nog striktere regels te respecteren dan diegene die het EU bio-label oplegt. Wilt u hier meer over weten? Lees alle informatie op het etiket van uw biologische babymelk.

Voldoet biologische babymelk aan alle voedingsbehoeften van baby's?

Ja. Zoals alle soorten babymelk verkrijgbaar op onze markt, voldoet ook de samenstelling van biologische babymelk aan een hele reeks strikte regels. De bedoeling hiervan is dat de babymelk de kwaliteit van de moedermelk zoveel mogelijk benadert en bijgevolg al het nodige bevat voor de ontwikkeling van baby's en kleine kinderen.

Tot op welke leeftijd mag u biologische babymelk geven aan een kind?

Net zoals dat geldt voor alle soorten gereglementeerde babymelk in Europa, is er een chronologie die gerespecteerd moet worden tot op de leeftijd van 3 jaar:

  • Tussen 0 en 4 of 6 maanden, afhankelijk van de start van de voedseldiversificatie, zal er u een eerste leeftijd biologische babymelk aanbevolen worden. Deze melk beantwoordt voor de volle 100% aan alle voedingsbehoeften van uw kind.
  • Tussen 4 en 6 maanden (afhankelijk van de start van de voedseldiversificatie) tot 12 maanden schakelt u over op tweede leeftijd biologische babymelk, ook wel "opvolgmelk" of "volgmelk" genoemd.
  • Tussen 12 maanden en 3 jaar is het tijd voor een biologische groeimelk.

Bevat biologische babymelk probiotica?

JA. Vandaag de dag wordt de meerderheid van de diverse soorten babymelk, ook de biologische babymelk, verrijkt met probiotica. De voordelen hiervan voor het immuunsysteem en voor de spijsvertering worden algemeen erkend.

Bestaat er lactosevrije biologische babymelk?

JA. Er bestaan diverse soorten biologische babymelk zonder lactose, op basis van bijvoorbeeld rijstwater. Of uw kind nu allergisch is voor koemelkeiwitten of lactose-intolerant is, uw pediater helpt u bij het kiezen van de juiste babymelk voor uw kind. Heeft u nog andere vragen over biologische babymelk? Aarzel dan niet om raad te vragen aan uw apotheker.

Andere gerelateerde artikelen:

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België