Gratis levering Naar een apotheek of vanaf €55

Xylocaine Spray 10% 50ml
€ 24,39

Op voorraad

Maximaal te bestellen aantal: 3
Gratis levering vanaf €55
Gratis levering in apotheek
Veilig betalen
Klantendienst via e-mail of contactformulier
Reserveren in de apotheek? Binnenkort beschikbaar op onze nieuwe app

Productbeschrijving


 • Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.
  - Gekende overgevoeligheid voor lokale anesthetica van het amide-type.
  - XYLOCAINE 2% GEL (in tube): Overgevoeligheid voor methyl- en/of propylparahydroxybenzoaat (methyl-/propylparabeen), of voor hun metaboliet para-aminobenzoëzuur (PABA). Parabeenhoudende formuleringen van lidocaïne moeten vermeden worden bij patiënten die allergisch zijn voor lokale esteranesthetica of voor de metaboliet PABA.
  - Shock of geleidingsblock voor XYLOCAINE 10%.
  - XYLOCAINE 10% mag niet in de ogen worden verneveld. Indien dit ongewild toch gebeurt, moeten de ogen onmiddellijk overvloedig met water worden gespoeld.
  - De zalf mag niet op geïnfecteerde letsels worden aangebracht.

Lokale anesthesie Wanneer een snelle en doeltreffende anesthesie van de mucosa vereist is, vooral in de anesthesie (b.v. voor een intubatie), in de otorhinolaryngologie, in de verloskunde, in de mondchirurgie en in de traumatologie.
Volwassenen Het aantal vernevelingen is afhankelijk van de grootte van de te anesthetiseren oppervlakte (tabel zie bijsluiter) Max. 20 vernevelingen Kinderen > 12 jaar die minder dan 25 kg wegen, Doses te moet in overeenstemming zijn met hun gewicht en fysiologische conditie Kinderen < 12 jaar Bij kinderen max. 3 mg/kg in de larynx en de trachea en max. 4 - 5 mg voor de nasale, orale en orofaryngeale regio's. Toedieningswijze 1 verneveling bevat 10 mg lidocaïnebase De plaats van toepassing dient vooraf niet gedroogd te worden