Gratis levering Naar onze apotheken of vanaf €55

Zon en zonbescherming

De bescherming van je huid is essentieel wanneer je je blootstelt aan de zon om schade door UV-stralen te voorkomen. Voor een doeltreffende bescherming biedt Multipharma je een catalogus zonneproducten die geschikt zijn voor alle huid- en haartypes. Zonnebrandproducten, zoals crèmes, lotions en sprays, bieden bescherming tegen de zon door gebruik te maken van minerale of chemische filters. Om je te beschermen tegen de schade die UVA- en UVB-stralen kunnen veroorzaken, is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Onze bestsellers zonneproducten


Onze blog artikelsWelke zonnefilter past bij mij?

Chemische of minerale filters: keuze genoeg! Hetzelfde geldt voor de vorm of textuur van jouw zonbescherming: crème, melk, gel, nevel, olie en stick. Jouw Multipharma-apotheker kan je helpen om de juiste match te vinden.

Zon & medicijnen: de risico's

Antibiotica, anti-diabetica, ontstekingsremmers... De moleculen van bepaalde geneesmiddelen of etherische oliën reageren op zonlicht en kunnen lichtgevoeligheidsreacties veroorzaken.

Littekens en tatoeages: opgelet in de zon!

De zon is de ergste vijand van littekens, tatoeages en moedervlekken. Reden te meer om waakzaam te zijn bij blootstelling aan UV-stralen. Wij leggen uit waarom je deze plekken op de huid moet beschermen.

Pigmentvlekken door de zon

Pigmentvlekken zijn een probleem van hyperpigmentatie van de huid. Er zijn meerdere oorzaken: de zon, leeftijd, hormonale veranderingen, maar ook interactie met fotosensibiliserende producten.

Onze blog artikels


Onze ultieme reisapotheek


Hoe insectenbeten  behandelen?