Wegens de nationale staking (29/04) en de feestdag (01/05) kan de levering van je pakje vertraging hebben.
Je kindje voelt zich al een paar dagen niet lekker: hij heeft een verkoudheid opgelopen die maar niet lijkt over te gaan, hij huilt, is prikkelbaar en heeft zelfs een beetje koorts. Je merkt bovendien dat hij oorpijn heeft en vaak zijn oor aanraakt of erover wrijft, of dat hij zelfs minder goed hoort. Dan heeft hij misschien een oorontsteking.
Een acute middenoorontsteking is een ontsteking van het trommelvlies en de holte daarachter. Het is een van de meest voorkomende neus-, keel- en oorziektes bij baby's. Als de ziekte tijdig wordt ontdekt, is ze goed te behandelen. Sommige kinderen hebben overigens regelmatig last van een oorontsteking.
Als je denkt dat je kind een oorontsteking heeft, ga dan naar je huisarts. Hij zal de gehoorgang en het trommelvlies van je kind onderzoeken met een otoscoop om een eerste stand van zaken op te maken.
Naast een acute middenoorontsteking bestaan er ook nog andere vormen.
Om de koorts te doen zakken en de pijn te verlichten, geef je best paracetamol in siroopvorm. Dat is beter dan een zetpil. Pas de dosis aan in functie van het gewicht van je kind (10 tot 15 mg per kg). Wacht altijd vier uur voor je een nieuwe dosis geeft en geef niet meer dan 60 mg per kg in 24 uur.
Denk ook aan homeopathie om de pijn te verlichten. Vraag raad aan je apotheker of kinderarts.
Heeft je baby de ene oorontsteking na de andere, dan is dat vaak te wijten aan een complicatie van neus- en keelinfecties. Sommige kinderen zijn daar extra gevoelig voor als gevolg van een lage weerstand of bepaalde anatomische factoren. Ook een onderliggende allergie kan leiden tot oorontstekingen. Een neus-, keel- en oorspecialist kan je helpen de juiste oorzaak te vinden.
Het immuunsysteem van je kleintje is nog volop in ontwikkeling. Het is dus normaal dat hij vaak ziek is. Hier volgen enkele tips om je kind te helpen virussen beter te bestrijden.