Overgevoeligheid voor sumatripan of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen. Sumatriptan mag niet worden toegediend aan patiënten die een myocard infarct gedaan hebben, die lijden aan ischemische cardiomyopathie, coronaire vaatspasmen (Prinzmetal angina) of perifere vaataandoeningen of aan patiënten die symptomen of tekenen vertonen die duiden op een ischemische cardiomyopathie. Sumatriptan mag niet worden toegediend aan patiënten met antecedenten van cerebrovasculair accident (CVA) en transient ischaemic attack (TIA). Sumatriptan mag niet worden toegediend aan patiënten die aan ernstige leverfunctiestoornissen lijden. Het gebruik van sumatriptan is tegenaangewezen bij patiënten met matige of ernstige hypertensie en bij patiënten met lichte hypertensie die niet onder controle is. Het gelijktijdig toedienen van ergotamine of ergotaminederivaten (met inbegrip van methysergide) of elke andere triptan/5-hydroxytryptamine1 (5-HT1) receptoragonist is tegenaangewezen). Het gelijktijdig gebruiken van MAO-inhibitoren en sumatriptan is tegenaangewezen. Imitrex Neusspray mag niet gebruikt worden binnen de twee weken na het stopzetten van een behandeling met MAO-inhibitoren.
Volwassenen Een dosis van 20 mg (of soms 10 mg) / crisis, bij het begin van de crisis Max. 2 dosissen van 20 mg mg (of soms 10 mg)/24u, indien de symptomen terugkeren binnen de 24u Adolescenten (12 - 17 jaar) Een dosis van 10 mg/crisis, bij het begin van de crisis Max. 2 dosissen van 10 mg/24u, indien de symptomen terugkeren binnen de 24u Toedieningsweg De dosis in 1 neusgat toedienen Indien de patiënt niet reageert op de eerste dosis Imitrex, heeft het geen zin tijdens dezelfde aanval nog een tweede dosis te gebruike
Welke stoffen zitten er in Imitrex Neusspray? De werkzame stof in Imitrex Neusspray is sumatriptan (10 mg of 20 mg). De andere stoffen in Imitrex Neusspray zijn kaliumdiwaterstoffosfaat, watervrij dinatriumfosfaat, zwavelzuur, natriumhydroxide en gezuiverd water.