Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Hoe verzorg je je huid in de winter ? 


Door de kou en de droge lucht van de verwarming, heeft onze huid in de winter behoefte aan een aangepaste verzorging voor gezicht en lichaam. Ontdek samen met jouw Multipharma-apotheker de winterse schoonheidsroutine. 


https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwdeea447a/article-noel-981x451.jpg?sw=768&sfrm=png

Welke vochtinbrengende crème voor welk huidtype?

Nadat je je huid gereinigd hebt, gebruik je een vochtinbrengende crème. Dat is een essentiële stap in je winterse verzorgingsroutine. Met een vochtinbrengende crème houd je de hydrolipidenfilm op het huidoppervlak in stand. Dit beschermende schild, dat uit water en lipiden bestaat en uitdroging voorkomt, wordt verzwakt door externe agressies zoals koude, droge lucht, UV-stralen, vervuiling en hard water.

Daarom is het van groot belang de opperhuid altijd gehydrateerd te houden, ongeacht het huidtype. Kies een formule en textuur aangepast aan de behoeften van jouw huid. Vergeet ook de interne hydratie niet : drink de hele dag door voldoende water. Het is raadzaam om elke dag 1,5 liter water te drinken. 

Vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt die nergens tegen kan, is het soms verleidelijk om niets te smeren. Toch heeft die huid speciale zorg nodig om de huidbarrière te versterken en haar te beschermen tegen agressies van buitenaf. Vraag jouw apotheker naar een vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid. Zo’n crème bevat geen allergene ingrediënten waarop jouw huid zou kunnen reageren.

Vochtinbrengende crème voor de droge of rijpere huid


https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw58cfbaf9/Home/blog/E-zines/2022/122022-%20huid%20winter/MULTIPHARMA-web_peau_2e_981X451.jpg
Een droge huid is een huid die minder talg produceert. Dat kan te maken hebben met erfelijkheid maar ook met de menopauze of medicatie. In elk geval, de huid "trekt" en voelt schilferig en ruw aan. Om haar te kalmeren en te verzachten, kies je best een vochtinbrengende crème met een rijke textuur, speciaal voor de droge huid. 

Zo’n crème bevat vette ingrediënten die de hydrolipidenfilm helpen aanvullen. In moisturizers voor de rijpere huid zitten ook anti-aging ingrediënten om rimpels en het verlies van stevigheid te helpen verminderen.

Vochtinbrengers voor de vette of acnegevoelige huid


Wanneer de huid glimt of last heeft van acne, gaan we er van uit dat een vochtinbrengende crème de situatie zal verergeren. Maar als je huid te veel olie produceert, moet ze toch ook goed gehydrateerd worden. Kies voor lichte vochtinbrengende texturen die minder rijk zijn aan lipiden, maar toch vol water zitten. Hydraterende crèmes voor de vette of acnegevoelige huid bevatten meestal ook antibacteriële en matterende bestanddelen. Vraag jouw apotheker om advies!

Het advies jouw Multipharma-apotheker 

Trekkerigheid, een doffe teint, een ruw oppervlak... Het is moeilijk om het verschil te zien tussen een droge en een vochtarme huid omdat ze zoveel symptomen gemeen hebben. Vergeet echter niet dat een droge huid overeenkomt met een huidtype, terwijl een gedehydrateerde huid overeenkomt met een huidaandoening. Je kunt bijvoorbeeld een vette huid hebben die uitgedroogd is. Om onderscheid te maken tussen een droge en een vochtarme huid, moet je weten dat een huid die te weinig lipiden bevat, afschilfert, terwijl een huid die te weinig water bevat, fijne uitdrogingsrimpels rond de ogen en de mond vertoont, zelfs al ben je jonger dan 30. Deze rimpels vervagen zodra je een vochtinbrengende aanbrengt.

Welke gezichtsverzorgingsroutine is de beste?

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw27756e8c/Home/blog/E-zines/2022/122022-%20huid%20winter/MULTIPHARMA-web_peau_3e_981X451.jpg
Om je huid gezond en in goede conditie te houden, heb je een dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine nodig, afgestemd op jouw huidtype en de seizoenen. 

In plaats van te investeren in een dure crème die je om de haverklap vergeet aan te brengen, kies je beter voor regelmaat
1. Reiniging
De eerste stap in de gezichtsverzorgingsroutine : reinigen of make-up verwijderen. Op die manier verwijder je overtollig talg, make-up en sporen van luchtvervuiling. Reinig je huid 's ochtends en 's avonds, ook als je geen make-up gebruikt hebt. Het aanbod is ruim: gel, schuim, olie, micellair water of reinigingsmelk. Je vindt zeker een product dat bij je past.

2. Serum
Naarmate we ouder worden, of bij bepaalde huidproblemen, hebben we soms nood aan een krachtiger verzorgingsproduct dan een vochtinbrengende crème. Een serum bevat een sterkere concentratie aan actieve bestanddelen. Door de vloeibaardere textuur, dringt het serum ook dieper in de huid door. Breng het serum aan voor jouw dag- en/of nachtverzorging.

3. Dag- en nachtcrème
De hydraterende bestanddelen in een dag- en/of nachtcrème leggen een beschermende film op de huid. Afhankelijk van je behoeften, kan je kiezen voor hydraterende crèmes met anti-ageing, verzachtende, matterende of heldermakende ingrediënten. De taak van een dagcrème is vooral om de huid overdag te beschermen, terwijl de nachtcrème de huid helpt herstellen van de schade die ze heeft opgelopen.
 
4. Peeling
Onze huid vernieuwt zich gemiddeld elke 28 dagen. Wanneer dode huidcellen zich ophopen aan het oppervlak, maken ze de huid dof en ruw. Bovendien verminderen ze de effectiviteit van jouw huidverzorgingsproducten door een blotting effect te creëren. Trakteer jezelf daarom een of twee keer per week op een peeling, voor een gladde huidtextuur en een rozige teint. Een peeling geeft mee-eters, die ontstekingen kunnen veroorzaken en poriën kunnen vergroten, minder kans. 
 
5. Zonbescherming -SPF
Zowel in de zomer als in de winter zijn UVA-stralen verantwoordelijk voor huidveroudering. Kies een dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor) of breng er een beschermende filter overheen om je huid jong te houden en het ontstaan van pigmentvlekken te voorkomen. Als jouw dagcrème fruitzuren of retinol bevat, vergeet dan zeker niet om SPF-bescherming aan te brengen, want deze crèmes zijn fotosensibiliserend. 

Welke lichaamsverzorgingroutine is de beste? 

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwfd706390/Home/blog/E-zines/2022/122022-%20huid%20winter/MULTIPHARMA-web_peau_4e_981X451.jpg
In de winter hebben we de neiging om onze lichaamsverzorging te verwaarlozen. Wie ziet het immers? Toch heeft onze huid gerichte verzorging nodig. Als het koud is, produceert onze huid minder talg.

Daar bovenop is er de wrijving van kleding en de temperatuurverschillen tussen buiten en binnen. Voed je huid met rijke lichaamsproducten om een droge huid en jeuk te voorkomen. 

Kies uit ons volledig assortiment Lichaamsverzorging, je vindt er tal van balsems, bodybutters, oliën en cold creams.

Sommige delen van het lichaam hebben speciale zorg nodig omdat ze geen hydrolipidenfilm of talgklieren hebben :


Lippen

De lippen zijn bijzonder gevoelig voor kou en wind. Om te voorkomen dat ze kloofjes krijgen, kan je een lippenbalsem aanbrengen. Bevochtig je lippen niet met speeksel, want speeksel droogt de lippen uit. 
Handen

Handen die aan de weerselementen zijn blootgesteld, hebben ook een beschermende crème nodig, vooral omdat de hoornlaag dikker wordt om net die agressie van buitenaf het hoofd te bieden. Dat leidt tot hyperkeratinisatie en werkt het ontstaan van kloofjes in de hand. De beste bescherming? Handschoenen!

Voeten

Om te voorkomen dat de huid van je voeten schilferig wordt of kloofjes krijgt, moet je je voeten verzorgen. De kou veroorzaakt vaatverwijding, wat betekent dat voedingsstoffen in de winter minder gemakkelijk naar onze ledematen worden afgevoerd.


Ons productadvies

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België