Gratis levering Naar onze apotheken of vanaf €55

Bx Nacl 0,9 % W/v + Glucose 5 % W/v Viaflo 500ml

Bx Nacl 0,9 % W/v + Glucose 5 % W/v Viaflo 500ml
€ 7,29

Op voorraad

Max. aantal = 3
Op werkdagen vóór 12u besteld, volgende werkdag geleverd
Gratis levering in je Multipharma apotheek
Gratis levering thuis vanaf €55
Veilig betalen
Klantendienst via chat of contactformulier
 
Reserveer AL je geneesmiddelen​
Ook voor geneesmiddelen met voorschrift
Reservatie klaargemaakt en nagekeken door je apotheker
Je ontvangt een e-mail zodra je reservatie klaar is​

Je reservatie en advies wachten op je in de apotheek

Productbeschrijving

Raadpleeg een arts als u nog vragen heeft over het product.
NaCl 0,9% w/v + Glucose 5% w/v is geïndiceerd voor de behandeling van natriumdepletie, extracellulaire dehydratie of hypovolemie waarbij inname van water en koolhydraten nodig is als gevolg van beperking van de inname van water en elektrolyten via de normale kanalen.

NaCl 0,9% w/v + Glucose 5% w/v is een isotone, hyperosmolaire oplossing van natriumchloride en glucose. De farmacodynamische eigenschappen van NaCl 0,9% w/v + Glucose 5% w/v komen overeen met die van de bestanddelen (glucose, natrium en chloride). Ionen, zoals natrium, circuleren door het celmembraan via verschillende transportmechanismen, waaronder de natriumpomp. Natrium speelt een belangrijke rol in de neurotransmissie en de cardiale elektrofysiologie, alsook in het niermetabolisme. Chloride is voornamelijk een extracellulair anion. Intracellulair chloride komt in hoge concentraties voor in rode bloedcellen en maagslijmvlies. De reabsorptie van chloride volgt die van natrium. Glucose is de belangrijkste energiebron voor de celstofwisseling. De glucose in de oplossing zorgt voor een calorie-inname van 200 kcal/l.

De farmacokinetische eigenschappen van NaCl 0,9% w/v + Glucose 5% w/v komen overeen met die van de bestanddelen (glucose, natrium en chloride). Na injectie van gelabeld natrium bedraagt de halfwaardetijd 11-13 dagen voor 99% van het geïnjecteerde natrium en een jaar voor de resterende 1%. De distributie varieert per weefsel: ze is snel in spieren, lever, nieren, kraakbeen en huid; traag in rode bloedcellen en neuronen; en zeer traag in botten. Natrium wordt voornamelijk door de nieren uitgescheiden, maar er is een aanzienlijke renale reabsorptie. Kleine hoeveelheden natrium worden uitgescheiden in de ontlasting en het zweet. De twee belangrijkste metabolische routes van glucose zijn gluconeogenese (energieopslag) en glycogenolyse (energieafgifte). Het glucosemetabolisme wordt geregeld door insuline.

Volwassenen, oudere patiënten en adolescenten (vanaf 12 jaar): de aanbevolen dosering is: 500 ml tot 3 l/24 u.

Pediatrische populatie: de dosering varieert naargelang het gewicht:

- lichaamsgewicht 0-10 kg: 100 ml/kg/24 u

- lichaamsgewicht 10-20 kg: 1000 ml + (50 ml/kg boven 10 kg)/24 h

- lichaamsgewicht > 20 kg: 1500 ml + (20 ml/kg boven 20 kg)/24 h

De toedieningssnelheid varieert volgens het gewicht:

- lichaamsgewicht 0-10 kg: 6-8 ml/kg/h

- lichaamsgewicht 10-20 kg: 4-6 ml/kg/h

- lichaamsgewicht > 20 kg: 2 tot 4 ml/kg/h

Zwangerschap: intrapartum toediening van glucose door de moeder via intraveneuze infusie kan leiden tot foetale hyperglykemie en metabole acidose, alsmede neonatale rebound hypoglykemie als gevolg van foetale insulineproductie. Er moeten speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen bij het toedienen van 0,9% w/v NaCl + 5% w/v Glucose aan zwangere vrouwen tijdens de bevalling, vooral als dit gebeurt in combinatie met oxytocine, vanwege het risico van hyponatriëmie.

Vruchtbaarheid: Er zijn geen gegevens beschikbaar over de effecten van 0,9% NaCl w/v + 5% Glucose w/v op de vruchtbaarheid.

Borstvoeding: NaCl 0,9% w/v + Glucose 5% w/v kan tijdens de borstvoeding worden gebruikt.

De toediening gebeurt via intraveneuze infusie. De 0,9% w/v NaCl + 5% w/v Glucose-oplossing is isotoon en hyperosmolair, vanwege het glucosegehalte. De osmolariteit ervan is ongeveer 585 mosmol/l.

Natriumchloride: 9,0 g/l (0,9 % w/v)

Glucose (als monohydraat): 50,0 g/l (5,0 % w/v)

Elke ml bevat 50 mg glucose (als monohydraat) en 9,0 mg natriumchloride.