Selecteer :
Ik heb een voorschrift
Geneesmiddelen met voorschrift

Shingrix abacus pdr+susp susp inj fl 1 + 1

Geneesmiddelen met voorschrift
Shingrix abacus pdr+susp susp inj fl 1 + 1
Geneesmiddelen met voorschrift kunnen alleen in apotheken en op basis van een medisch voorschrift worden verstrekt.
Max. aantal = 3
Toon de voorraad in andere Multipharma apotheken
Geneesmiddelen met voorschrift kunnen alleen in apotheken en op basis van een medisch voorschrift worden verstrekt.
Reserveer AL je geneesmiddelen​
Ook voor geneesmiddelen met voorschrift
Reservatie klaargemaakt en nagekeken door je apotheker
Je ontvangt een e-mail zodra je reservatie klaar is​

Je reservatie en advies wachten op je in de apotheek

Productbeschrijving

Waarvoor wordt dit middel gebruikt? Shingrix is een vaccin dat helpt bij de bescherming van volwassenen tegen gordelroos (herpes zoster) en postherpetische neuralgie, een lang aanhoudende zenuwpijn die volgt na gordelroos. Shingrix wordt toegediend aan: volwassenen van 50 jaar en ouder; volwassenen van 18 jaar en ouder die een hoger risico hebben op het krijgen van gordelroos. Shingrix kan niet worden gebruikt voor het voorkomen van waterpokken (varicella). Wat is gordelroos? Gordelroos is een huiduitslag met blaren die vaak pijnlijk is. Het treedt doorgaans op in één deel van het lichaam en kan meerdere weken duren. Gordelroos wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Nadat u waterpokken heeft gehad, blijft het virus dat het veroorzaakt heeft in zenuwcellen in uw lichaam zitten. Soms kan na vele jaren, als uw immuunsysteem (de natuurlijke verdediging van het lichaam) zwakker wordt (vanwege uw leeftijd, een ziekte of een geneesmiddel dat u gebruikt), het virus gordelroos veroorzaken. Complicaties in verband met gordelroos Gordelroos kan tot complicaties leiden. De meest voorkomende complicatie van gordelroos is: lang aanhoudende zenuwpijn – dit wordt postherpetische neuralgie of PHN genoemd. Nadat de blaren van de gordelroos genezen zijn, kunt u pijn krijgen die maanden of jaren kan aanhouden en die ernstig kan zijn. Andere complicaties van gordelroos zijn: littekens op de plaats van de blaren. huidinfecties, zwakte, spierverlamming en verlies van het gehoor of gezichtsvermogen – deze bijwerkingen komen minder vaak voor. Hoe werkt Shingrix? Shingrix herinnert uw lichaam aan het virus dat gordelroos veroorzaakt. Dit helpt uw immuunsysteem (de natuurlijke verdediging van het lichaam) om voorbereid te zijn om het virus aan te vallen en u te beschermen tegen gordelroos en de complicaties ervan.
Shingrix wordt toegediend als een injectie in een spier (doorgaans in de bovenarm). U krijgt 2 injecties met een tussenperiode van 2 maanden. Indien flexibiliteit in het vaccinatieschema noodzakelijk is, kan de tweede dosis toegediend worden tussen 2 en 6 maanden na de eerste dosis. Op basis van uw medische toestand kan uw arts ook adviseren dat u de tweede injectie 1 maand na de eerste injectie krijgt. U krijgt te horen wanneer u terug moet komen voor de tweede dosis Shingrix. Zorg ervoor dat u het volledige vaccinatieprogramma afmaakt. Dit maximaliseert de bescherming die Shingrix biedt. Shingrix kan gegeven worden als u eerder gevaccineerd bent met een levend, verzwakt herpes zoster-vaccin. Vraag uw arts om meer informatie.
Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stoffen in dit middel zijn: Na reconstitutie bevat één dosis (0,5 ml): Varicellazostervirus1 -glycoproteïne E-antigeen2 50 microgram 1 varicellazostervirus 2 met AS01B als adjuvans waarin: plantenextract van Quillaja saponaria Molina, fractie 21 (QS-21) 50 microgram 3-O-desacyl-4'-monofosforyllipide A (MPL) afkomstig van Salmonella minnesota 50 microgram Glycoproteïne E is een eiwit dat aanwezig is in het varicellazostervirus. Dit eiwit veroorzaakt geen infecties. Het adjuvans (AS01B) wordt gebruikt om de reactie van het lichaam op het vaccin te verbeteren. De andere stoffen in dit middel zijn: Poeder: sacharose, polysorbaat 80 (E 433), natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat (E 339), dikaliumfosfaat (E 340). Suspensie: dioleoylfosfatidylcholine (E 322), cholesterol, natriumchloride, watervrij dinatriumfosfaat (E 339), kaliumdiwaterstoffosfaat (E 340) en water voor injectie.

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België