Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Leven met psoriasis : tips en oplossingen voor een optimaal comfort

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwa91e59de/eczema-article-1.jpg?sw=768&sfrm=png

Psoriasis en droge huid: een onmiskenbaar verband 

Psoriasis en droge huid hebben een sterk verband, die door de ontberingen van de winter wordt opgelegd. Koude maakt van de huid een ideale omstandigheid voor jeuk. Uit een Brits onderzoek blijkt dat 80% van de psoriasispatiënten een droge huid als een belangrijke verergerende factor ziet. Deze droogte is niet alleen een neveneffect van het klimaat, maar ook een direct gevolg van psoriasis, waarbij de opperhuid zijn cellen in een razend tempo vernieuwt, wat de uitdroging van de huid versterkt.

Verschillende hydratatietechnieken 

 • Je huid beschermen tegen de kou
  De winter vraagt om bescherming: jassen, sjaals en handschoenen. Wol is echter ook warm, maar kan irriteren. Kies in plaats daarvan voor zachte stoffen zoals katoen om direct contact te vermijden. 

 • Vochtigheid thuis
  Een oververhitte atmosfeer droogt de huid uit. Luchtbevochtigers of een bakje water onder de radiator kunnen dit effect tegengaan. 

 • Kies de douche boven het bad
  Hoewel aantrekkelijk, heeft een bad een grotere impact op de huid dan een douche. Gebruik liever lauw dan warm water om je huid gehydrateerd te houden. 

 • Zachtjes drogen en hydrateren
  Dep je huid na het douchen zachtjes droog en breng een vochtinbrengende crème aan. Kies zachte, hypoallergene producten voor een dagelijkse hydratatieroutine.

Psoriasis begrijpen 

Psoriasis is een huidziekte waarbij pijnlijke, schilferige plekken op de huid ontstaan, vaak op de ellebogen, knieën en hoofdhuid. De ziekte verloopt in cycli met afwisselend opstoten en onderhoudsfases maar blijft een niet-besmettelijke aandoening.

De verschillende symptomen 

 • Psoriasis capitis
  Verschijnt meestal als dikke, schilferige plekken. 
 • Psoriasis guttata
  Verschijnt als kleine laesies na een infectie. 
 • Erythrodermische en pustuleuze psoriasis
  Zeldzamere maar ernstige vormen die speciale medische aandacht vereisen. 
 • Lokalisaties en moeilijkheden
  Psoriasis kan bijna overal voorkomen: op de hoofdhuid, handpalmen, huidplooien en nagels. Psoriatische artritis is een ernstige complicatie die gepaard gaat met gewrichtspijn en stijfheid. 
 • Multifactoriële oorzaken
  Psoriasis wordt voornamelijk veroorzaakt door een complexe combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Factoren zoals stress, verwondingen of bepaalde infecties kunnen de symptomen uitlokken of verergeren. Er wordt verondersteld dat auto-immuunreacties de celvernieuwing versnellen, wat leidt tot de opeenhoping van korsten.

Naar een rustiger leven 

Psoriasis is een moeilijke dagelijkse uitdaging voor de huid en het is belangrijk om goede huidverzorging, medische behandeling en emotionele ondersteuning te combineren om de kwaliteit van leven te verbeteren. Begrip en aanpassing zijn de sleutels tot een succesvolle behandeling en een beter leven met psoriasis. 

In de strijd tegen psoriasis en droge huid telt elke kleine overwinning. Deze gids is een strijdplan om psoriasis te begrijpen en te behandelen.

Ons productadvies

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwb8ca2d3c/Home/blog/HealthCommunity/Let's%20Talk/022023-letstalk-eczema-psoriasis/lt-peau-landing-nl3.png

Let's Talk
Eczeem en psoriasis


Bekijk de video samenvatting van de Let's Talk webinar over eczeem en psoriasis, gegeven door onze gespecialiseerde apothekers, Evelyn en Jan.

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw102093e6/Home/blog/Eczéma/eczema-adulte-981x451.png

Dossier
Eczeem


Ontdek ons dossier over eczeem. We bespreken er de verschillende type eczeem bij kinderen en volwassen en geven tips en producten om eczeem te verzachten en opstotten te voorkomen.

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België