Gratis levering Naar onze apotheken of vanaf €55

Geneesmiddelen met voorschrift

Ibandronate eg 3mg/3ml opl inj 1 voorgevulde spuit

Geneesmiddelen met voorschrift
Ibandronate eg 3mg/3ml opl inj 1 voorgevulde spuit
Geneesmiddelen met voorschrift kunnen alleen in apotheken en op basis van een medisch voorschrift worden verstrekt.
Geneesmiddelen met voorschrift kunnen alleen in apotheken en op basis van een medisch voorschrift worden verstrekt.
Reserveer AL je geneesmiddelen​
Ook voor geneesmiddelen met voorschrift
Reservatie klaargemaakt en nagekeken door je apotheker
Je ontvangt een e-mail zodra je reservatie klaar is​

Je reservatie en advies wachten op je in de apotheek

Productbeschrijving

Ibandroninezuur voorkomt het verlies van bot door osteoporose en ondersteunt de heropbouw van het verloren bot.

  • De werkzame stof in dit middel is ibandroninezuur. Een voorgevulde spuit bevat 3 mg ibandroninezuur in 3 ml oplossing (als 3,375 mg ibandroninezuur mononatriumzout monohydraat).

  • De andere stoffen in dit middel zijn natriumchloride, natriumhydroxide (E524) (voor pH-aanpassing), glaciaal azijnzuur (E260), natriumacetaat trihydraat en water voor injecties.

Ibandronate EG 150 mg kan botverlies tegengaan door verdere botafbraak te voorkomen en de botmassa te verhogen bij de meeste vrouwen die het middel innemen, hoewel ze het verschil niet zullen kunnen zien of voelen. Ibandroninezuur kan het risico op botbreuken (fracturen) helpen verminderen. Een vermindering van wervelfracturen is aangetoond, maar niet van heupfracturen. Ibandroninezuur voorkomt het verlies van bot door osteoporose en ondersteunt de heropbouw van het verloren bot. Ibandronate EG in voorgevulde spuiten is een oplossing voor intraveneuze injectie door een daartoe bevoegd persoon. Injecteer ibandroninezuur niet zelf. Contra-indicaties Wanneer mag u Ibandronate EG niet gebruiken? Als u een laag calciumgehalte in het bloed heeft of deze in het verleden heeft gehad. Overleg in dat geval met uw arts. U bent allergisch voor ibandroninezuur of voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
Volwassenen 1 injectie van 30 mg elke 3 maanden Indien een dosis gemist wordt, dient de injectie zodra het past, toegediend te worden. Vervolgens dienen de injecties elke 3 maanden vanaf de datum van de laatste injectie toegediend te worden Toedieningswijze IV weg In 15-30 seconden injecteren
De werkzame stof in dit middel is ibandroninezuur. Een voorgevulde spuit bevat 3 mg ibandroninezuur in 3 ml oplossing (als 3,375 mg ibandroninezuur mononatriumzout monohydraat). De andere stoffen in dit middel zijn natriumchloride, natriumhydroxide (E524) (voor pH-aanpassing), glaciaal azijnzuur (E260), natriumacetaat trihydraat en water voor injecties.