Selecteer :
Ik heb een voorschrift
Geneesmiddelen met voorschrift

Feburik 80mg omhulde tabl 84 x 80mg

Geneesmiddelen met voorschrift
Feburik 80mg omhulde tabl 84 x 80mg
Geneesmiddelen met voorschrift kunnen alleen in apotheken en op basis van een medisch voorschrift worden verstrekt.
Max. aantal = 3
Toon de voorraad in andere Multipharma apotheken
Geneesmiddelen met voorschrift kunnen alleen in apotheken en op basis van een medisch voorschrift worden verstrekt.
Reserveer AL je geneesmiddelen​
Ook voor geneesmiddelen met voorschrift
Reservatie klaargemaakt en nagekeken door je apotheker
Je ontvangt een e-mail zodra je reservatie klaar is​

Je reservatie en advies wachten op je in de apotheek

Productbeschrijving

Feburik tabletten bevatten de werkzame stof febuxostat en worden gebruikt voor de behandeling van jicht, een ziekte die in verband wordt gebracht met een teveel aan een chemische stof in het lichaam die urinezuur (uraat) wordt genoemd. Bij sommige mensen hoopt de hoeveelheid urinezuur zich in het bloed op en kan deze zelfs zo hoog worden dat het urinezuur niet langer oplosbaar is. Wanneer dit gebeurt, kunnen zich uraatkristallen vormen in en rondom de gewrichten en de nieren. Deze kristallen kunnen een plotselinge, ernstige pijn, roodheid, warmte en zwelling in een gewricht veroorzaken (wat ook wel een jichtaanval wordt genoemd). Als het niet wordt behandeld, kunnen zich grote afzettingen, die jichtknobbels worden genoemd, in en rondom de gewrichten vormen. Deze jichtknobbels kunnen een beschadiging van gewrichten en bot veroorzaken. Feburik verlaagt de urinezuurspiegel. Het laag houden van de urinezuurspiegel door elke dag eenmaal daags Feburik in te nemen stopt de opbouw van kristallen en doet de ziekteverschijnselen op termijn afnemen. Als de urinezuurspiegel gedurende langere tijd voldoende laag wordt gehouden, kunnen hierdoor ook de jichtknobbels krimpen. Feburik is voor volwassenen.
Neem dit geneesmiddel altijd precies in zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts. De aanbevolen dosering is dagelijks één tablet. De tabletten moeten via de mond worden ingenomen en kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen Jicht Feburik is beschikbaar als een breekbare omhulde tablet van 80 mg. Uw arts schrijft u de sterkte voor die voor u het meest geschikt is. Blijf doorgaan met het elke dag innemen van Feburik, zelfs wanneer u geen jichtaanval ervaart. De tablet kan worden verdeeld in gelijke doses. Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Wanneer u teveel aan Feburik heeft ingenomen : neem onmiddellijk contact op met uw arts, uw apotheker of het Antigifcentrum (070/245.245). Bent u vergeten dit middel in te nemen? Als u vergeet om een dosis Feburik in te nemen, neem deze dan in zodra u zich dit herinnert, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Als dat het geval is, sla de vergeten dosis dan gewoon over en neem op het gebruikelijke tijdstip de volgende dosis weer in. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Als u stopt met het innemen van dit middel Stop niet met het innemen van Feburik zonder dit met uw arts te overleggen, zelfs niet als u zich beter voelt. Als u stopt met het innemen van Feburik stijgt uw urinezuurspiegel mogelijk weer en kunnen uw ziekteverschijnselen verergeren als gevolg van de vorming van nieuwe uraatkristallen in en rondom uw gewrichten en nieren. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof in dit middel is febuxostat. Elke tablet bevat 80 mg febuxostat (als hemihydraat) (40 mg per elke helft). De andere stoffen in dit middel zijn lactose emonohydraat, microkristallijn cellulose (E460), crosscarmellosenatrium, hydroxypropylcellulose, colloïdaal watervrij siliciumdioxide , magnesiumstearaat (E470b), hypromellose (E464), gelatine, geel ijzeroxide (E172), zwart ijzeroxide (E172), rood ijzeroxide (E172) en titaniumdioxide (E171).

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België