Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Eczeem: 7 goede gewoonten


Om eczeem onder controle te houden, heb je natuurlijk een goede behandeling nodig, maar ook nieuwe dagelijkse gewoonten. Ontdek al ons advies over hoe je je huid kunt verzorgen en de intensiteit en frequentie van opflakkeringen van deze chronische huidaandoening kunt verminderen.

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwb5bc1e50/Home/blog/Eczéma/eczema-article-5-981x654.jpg?sw=768&sfrm=png

Goede gewoonten in de badkamer


Verkies een douche boven een bad

Neem voor je dagelijkse verzorging liever een lauwe douche dan een warm bad en sta er niet te lang onder. Water heeft de neiging om de huid uit te drogen, wat de huidbarrière wijzigt en het risico op eczeemopstoten doet toenemen.

Aangepaste reinigingsproducten tegen eczeem

Wat is de juiste aanpak bij eczeem? Gebruik overvette wasgels, zonder parfum of irriterende stoffen. Vaak worden douche- of badolies voor de atopische huid aanbevolen om de huid mild te wassen. Heb je eczeem op je hoofdhuid, spoel shampoo dan extra goed uit.

Deppen in plaats van wrijven

Als je de gewoonte hebt om je na het douchen stevig af te drogen, moet je je gewoonten aanpassen. Dep de huid met een zachte handdoek en wees extra voorzichtig op de zones die gevoelig zijn voor eczeem. Droog je handdoeken indien mogelijk in de droger, zodat ze niet ruw aanvoelen. Vermijd trouwens ook het drogen van je wasgoed in de buitenlucht, want vooral in de lente en herfst zitten er veel allergenen in de lucht. 

Hydrateer je huid dagelijks

Breng dagelijks een verzachtende crème aan die geschikt is voor de atopische huid. Dit geeft je huid extra bescherming tegen externe factoren die een opstoot van eczeem kunnen veroorzaken. De huid van personen met atopische dermatitis heeft immers een defecte huidbarrière. De hydrolipidenfilm op het huidoppervlak vormt met andere woorden geen effectief schild tegen bacteriën en irriterende stoffen. Kies hypoallergene producten zonder parfum. Sommige crèmes bevatten verzachtende actieve bestanddelen die de jeuk verlichten. Vraag je apotheker om advies.
Ontdek hier ons breed assortiment huidverzorgings- en reinigingsproducten voor de gevoelige en atopische huid.

Goede gewoonten in je kleerkast


Controleer je wasmiddelen

Is er bij jou of je baby eczeem vastgesteld? Controleer in de eerste plaats alle producten die je gebruikt in de badkamer maar ook om de was te doen. Vermijd alle producten die allergene stoffen bevatten, zoals parfums, conserveringsmiddelen of essentiële oliën. Geef de voorkeur aan vloeibare wasmiddelen boven poedertabletten, omdat ze minder resten achterlaten op stoffen.

Kies voor natuurlijke materialen

Kies voor loszittende kleding in zachte stoffen. Geef de voorkeur aan natuurlijke materialen, zoals katoen of zijde (behalve wol), om elk risico op jeuk uit te sluiten.

Last but not least


De juiste antikrabreflex

Het is moeilijk om de drang om te krabben bij intense jeuk te weerstaan. Overdag kan een koudwaterkompres soelaas bieden om jeuk te verzachten en 's nachts kan je letsels voorkomen door katoenen handschoenen te dragen. Moet je toch krabben? Gebruik dan een massageroller door je kleding heen om de jeuk te verzachten zonder echt te krabben. Knip je nagels of die van je kind kort om elk risico op verwondingen te voorkomen. Het openkrabben van eczeem verergert immers de ontsteking, waardoor de jeuk nog erger wordt. Je vindt bij de apotheek ook verzachtende crèmes en antihistaminica tegen hevige jeuk.

Ons productadvies

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwb8ca2d3c/Home/blog/HealthCommunity/Let's%20Talk/022023-letstalk-eczema-psoriasis/lt-peau-landing-nl3.png

Let's Talk
Eczeem en psoriasis


Bekijk de video samenvatting van de Let's Talk webinar over eczeem en psoriasis, gegeven door onze gespecialiseerde apothekers, Evelyn en Jan.

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw102093e6/Home/blog/Eczéma/eczema-adulte-981x451.png

Dossier
Eczeem


Ontdek ons dossier over eczeem. We bespreken er de verschillende type eczeem bij kinderen en volwassen en geven tips en producten om eczeem te verzachten en opstotten te voorkomen.

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw20f5dbe8/Home/blog/Seasonal-Campaigns/2023-1-skin/pharma-conseil3.png

Jouw Multipharma-apotheker


Je Multipharma-apotheek biedt een breed assortiment huidverzorgings- en reinigingsproducten voor de gevoelige en atopische huid. Je apotheker staat klaar om je te begeleiden en te adviseren.

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België