Wegens de nationale staking (29/04) en de feestdag (01/05) kan de levering van je pakje vertraging hebben.
1. Drink voldoende water. Drink water in plaats van suikerhoudende of alcoholische dranken. Het bevat geen calorieën, geeft een verzadigd gevoel en helpt bovendien ook de bloedsuikerspiegel te verlagen! Je dagelijkse doel? Ten minste 1,5 liter, dat wil zeggen ongeveer 8 glazen water verspreid over de dag.
2. Beperk je zoutinname. Vervang zout door aromatische kruiden of specerijen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.
3. Geef de voorkeur aan seizoensgroenten en -fruit Geniet volop van verse (of diepvries) seizoensgroenten en -fruit. De juiste hoeveelheid? 250 g/dag voor fruit en 300 g/dag voor groenten (rauw of bereid). Dit komt neer op 2 porties fruit en 3 porties groenten per dag.
4. Eet peulvruchten Vervang vlees één keer per week (of vaker) door peulvruchten (linzen, kikkererwten, witte of kidneybonen, tuinbonen, tofu). Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten.
5. Ga voor noten en zaden Walnoten, hazelnoten, pinda's, amandelen, pistachenoten, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten en chiazaad zitten vol goede vetten en voedingsstoffen. We raden aan om 15 tot 25 g per dag te eten, wat overeenstemt met een handjevol. Het is de ideale snack als je tussendoor honger krijgt.
6. Kies voor volkorengranen Omdat ze complexe koolhydraten (suikers) bevatten, veroorzaken ze minder hyperglycemie dan geraffineerde granen (witte rijst, wit brood, witte pasta, ...).