Enkel op onze e-shop: -20% bij aankoop van min. 55€*. Kortingscode: HAPPY20

Gratis levering Naar een apotheek of vanaf €55

Oro rhinathiol zuigtabletten 30
€ 7,44

Dit product is momenteel niet beschikbaar.

Maximaal te bestellen aantal: 0
Gratis levering vanaf €55
Gratis levering in apotheek
Veilig betalen
Klantendienst via e-mail of contactformulier
Reserveren in de apotheek? Binnenkort beschikbaar op onze nieuwe app

Productbeschrijving

Oro Rhinathiol Dequalin, zuigtabletten behoort tot de groep van geneesmiddelen bestemd voor de behandeling van mond- en keelontstekingen. De werkzame stoffen van het geneesmiddel zijn: dequalinium, een ontstmettingsmiddel, en lidocaïne, een lokale pijnstiller. Oro Rhinathiol Dequalin kan gebruikt worden voor de behandeling van de symptomen veroorzaakt door aandoeningen van de mondholte en de keel.
Dequaliniumchloride is een antisepticum met een zeer breed spectrum. Het is actief tegen verschillende grampositieve en gramnegatieve kiemen en tegen talrijke schimmels en gisten. Verschillende klinische studies, waaronder minstens één dubbelblinde placebogecontroleerde studie, hebben het nut aangetoond van dequaliniumchloride als ondersteunende behandeling van mondholte- en keelontstekingen. Tot op vandaag is nog geen enkel geval van resistentie geregistreerd. De tolerantie is zeer goed. Lidocaïne HCL is een lokaal anestheticum van het amide-type. Lidocaïne maakt de buccofaryngeale zone gevoelloos door het ontstaan en de geleiding van de perifere zenuwimpulsen te blokkeren
Oro Rhinathiol Dequalin kan gebruikt worden voor de behandeling van de symptomen veroorzaakt door aandoeningen van de mondholte en de keel.
Oraal gebruik (via de mond). Laat de zuigtabletten langzaam smelten in de mond zonder erop te kauwen. Volwassenen: 1 tot 2 tabletten per uur. Maximum 10 tabletten per dag. Kinderen vanaf 6 jaar: 1 tablet om de 2 uur. Maximum 5 tabletten per dag. U mag dit geneesmiddel niet langer dan 3 tot 4 dagen gebruiken zonder medisch advies.
De werkzame stoffen in Oro Rhinathiol Dequalin zijn 0,25 mg dequaliniumchloride en 1 mg lidocaïne chloorhydraat per tablet. De andere stoffen in Oro Rhinathiol Dequalin zijn natriumsaccharinaat, mannitol, gelatine, ammonium glycyrrhizinaat, algeldraat, muntolie, talk, magnesiumstearaat.