Vitamine K2, in de vorm van menaquinone-7, komt oorspronkelijk uit gefermenteerde voedingsstoffen. Een voorbeeld is natto, een typisch Japans voedingsproduct verkregen uit de fermentatie (met Bacillus subtilis natto) van soja. Natto is van nature rijk aan vitamine K2 en dan in het bijzonder het menaquinone-7. Ook andere bacteriën, zoals Bacillus licheniformis, kunnen grotere hoeveelheden vitamine K2 produceren. Deze natuurlijke vitamine K2-vorm is goed opneembaar, blijft veel langer in het lichaam en heeft een sterkere werking dan andere vitamine K2-vormen.
Toepassingsgebied: Preventie van osteoporose en botverlies door gebruik van corticosteroïden (prednison, e.a.)[10] Preventie van hart- en vaatziekten Bij malabsorptie van vitamine K door coeliakie, cystische fibrose, ziekte van Crohn Na langdurig (breedspectrum) antibioticagebruik Niet gebruiken samen met anticoagulantia (acenocoumarol, fenprocoumon of warfarine). Vitamine K2 vermindert de werking van deze medicijnen. Niet gebruiken bij een ernstige soja-allergie.