🌞 Tot -40% op zonneproducten en anti-muggen producten! 🦟

Gratis levering Naar een apotheek of vanaf €55

Cedium iodine dermaal 100mg/g opl cutaan gebr.30ml
€ 3,95

Voorraad uitgeput

Maximaal te bestellen aantal:0
Op werkdagen vóór 12u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
Gratis levering in uw Multipharma apotheek
Gratis levering thuis vanaf €55
Veilig betalen
Klantendienst via chat of contactformulier
 

Productbeschrijving

Cedium iodine dermaal is een ontsmettingsmiddel voor uitwendig en lokaal gebruik op de huid, het is werkzaam tegen bacteriën, virussen en schimmels.
Cedium iodine dermaal wordt toegepast voor: - Ontsmetting van kleine wonden op de huid zoals snijwonden, brandwonden, doorligwonden, schimmelinfecties, acne. - Ontsmetting van de gezonde huid voor een kleine ingreep of inspuiting.
Cedium iodine dermaal wordt uitwendig en lokaal gebruikt op de huid. Het flesje recht naar beneden houden en de oplossing op de wonde laten druppelen; of door middel van een prop watten of steriel gaas onverdund of aangelengd met de helft water op de wonde aanbrengen en gedurende 15 tot 20 seconden laten inwerken. Deze behandeling 2 tot 3 maal per dag herhalen. De aanbevolen dosering is: - Voor het wassen van wonden, een verdunning van 1 deel oplossing op 10 delen water of fysiologische oplossing gebruiken. - Voor het spoelen van wonden, is een verdunning van 2% in fysiologische oplossing aangewezen. Indien nodig, de wonde na het ontsmetten afdekken met een steriel gaasverband. De bruine verkleuring van de huid is voorbijgaand en kan met water verwijderd worden. Eventuele vlekken op kleding kunnen met water en zeep uitgewassen worden. De duur van de behandeling zo kort mogelijk houden. Als er geen verbetering is na 3 dagen kan u best een arts raadplegen. Uw arts zal u vertellen hoe lang u Cedium iodine dermaal moet gebruiken. Gebruik bij kinderen Cedium iodine dermaal niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2,5 jaar (30 maanden). Cedium iodine dermaal mag niet gebruikt worden bij kinderen tussen 2,5 jaar (30 maanden) en 5 jaar zonder advies van uw arts