Gratis levering Naar onze apotheken of vanaf €55

Bx viapack nacl 0,9% irrig.1000ml

Bx viapack nacl 0,9% irrig.1000ml
€ 2,55

Op voorraad

Max. aantal = 1
Op werkdagen vóór 12u besteld, volgende werkdag geleverd
Gratis levering in je Multipharma apotheek
Gratis levering thuis vanaf €55
Veilig betalen
Klantendienst via chat of contactformulier
 
Reserveer AL je geneesmiddelen​
Ook voor geneesmiddelen met voorschrift
Reservatie klaargemaakt en nagekeken door je apotheker
Je ontvangt een e-mail zodra je reservatie klaar is​

Je reservatie en advies wachten op je in de apotheek

Productbeschrijving

Dit geneesmiddel is een oplossing van natriumchloride die wordt toegediend via een slangetje dat in een ader wordt gebracht (intraveneus infuus). Het bevat natriumchloride in een concentratie die overeenkomt met de concentratie van zouten in het bloed. U krijgt dit geneesmiddel voor vocht- of zouttoediening wanneer: u een tekort aan vocht of een tekort aan vocht en natrium hebt (isotone of hypotone dehydratie); u een laag chloridegehalte in het bloed hebt en een abnormaal hoge bloed-pH; u chloride hebt verloren. Deze oplossing wordt ook gebruikt: voor onmiddellijke aanvulling van het bloedvolume nadat u bloed hebt verloren; als drager om andere elektrolyten of geneesmiddelen toe te dienen; voor behandeling van wonden en bevochtiging van wondtamponades en verbanden. Dit product is ook geschikt voor de irrigatie van slijmvliezen zoals de ogen of de neus.
Steriele oplossing, geschikt voor het reinigen van neus en ogen.
Steriele irrigatievloeistof.

Het geneesmiddel is voor intraveneus gebruik of wordt gebruikt om te spoelen of bevochtigen.

Gebruik bij kinderen

Voor baby’s en kinderen: 20 tot 100 ml per 24 uur per kg lichaamsgewicht, afhankelijk van de leeftijd en de totale lichaamsmassa.

Volwassenen

De hoeveelheid van het geneesmiddel die u krijgt is afhankelijk van uw behoefte aan vocht en zouten (elektrolyten). Aanbevolen dosis: 500 ml tot 3 liter per 24 uur. Uitzonderlijk kunt u, als u dringend vervanging nodig hebt van het verloren bloedvolume, deze oplossing snel toegediend krijgen via drukinfusie. In dat geval is uiterste voorzichtigheid geboden om alle lucht uit de container en de slangen te verwijderen alvorens met de infusie te starten. De hoeveelheid gebruikt voor spoeling en bevochtiging is afhankelijk van de actuele vereisten.

Bevat 0,9% natriumchloride.