Selecteer :
Ik heb een voorschrift

Multipharma
Uw gezondheid,
onze zorg

Jaarverslag 2022

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwc96481bb/Home/Corporate/altitude%20cent%20(1).jpg?sw=768&sfrm=png

Voorwoord

Bij Multipharma beschouwen we apothekers als belangrijke en toegankelijke zorgverleners in de eerstelijnszorg, opgeleid om advies en gepersonaliseerde farmaceutische zorgverlening aan te bieden aan alle patiënten, wat hun economische of sociale situatie ook is. 

We zijn er voor iedereen en zeker voor hen die specifieke begeleiding nodig hebben. Daarnaast kunnen patiënten bij ons ook terecht voor kwaliteitsproducten aan correcte prijzen.  > Lees meer

Helaas moeten we vaststellen dat er nog altijd heel wat misverstanden zijn over hoe de rol van de apotheker in de eerstelijnsgezondheidszorg wordt gepercipieerd. Nog (te) vaak worden apothekers in de hoek van “verkopers” geduwd, terwijl we in de eerste plaats zorgverleners zijn, waarbij de aandacht ligt op advies over geneesmiddelen en het goed gebruik ervan. 

Samen met onze 1.800 medewerkers doen we er alles aan om hierin verandering te brengen. Als coöperatieve vennootschap kennen we immers als geen ander de kracht van samenwerken.

Patiënten brengen ons samen. Ongeacht de manier waarop patiënten met ons contact opnemen: we willen dat ze zich altijd gehoord, begrepen en vooral erkend voelen. 

Want hun gezondheid is onze zorg. Door als één geëngageerd team op een geïntegreerde manier onze expertise te bundelen, maken we voor onze patiënten pas écht een verschil.

Het apothekersberoep is in volle transitie. In 2022 werd Covid-19-vaccinatie door apothekers in heel het land mogelijk: eerst in Brussel, vervolgens in Wallonië en uiteindelijk ook in Vlaanderen. Multipharma heeft hierin ontegensprekelijk een voortrekkersrol gespeeld. 

De nieuwe rol van de apotheker impliceert ook een transformatie van de officina’s of apotheken zelf die meer en meer evolueren naar gezondheidscentra, waar de apotheker in verschillende confidentiële zones een persoonlijk gesprek kan aangaan met de patiënt. 

In 2022 lanceerde Multipharma een nieuw apotheekconcept in de Brusselse gemeente Vorst. Verderop in dit jaarverslag kan u er meer over lezen. Multipharma bouwt vandaag al aan de apotheek van de toekomst. Niet alleen in Vorst, maar ook door een samenwerkingsproject met Living Tomorrow. Samen met Living Tomorrow en andere stakeholders uit de gezondheidszorg tekent Multipharma de visie op de rol van de apotheker in de toekomst verder uit. Een eerste stap in deze visie zal geïmplementeerd worden op de nieuwe campus, die in september 2023 opengaat.

Maar onze zorgverlening beperkt zich niet alleen tot wat er in de officina gebeurt.

Multipharma vindt het belangrijk om maximaal bereikbaar te zijn voor al haar patiënten. Daarom zijn de 245 Multipharma-apotheken sinds 2021 ook app-otheken. Via een mobiele applicatie kunnen patiënten op een performante manier in dialoog gaan met hun apotheekteam. Zo is het advies van de apotheker altijd binnen handbereik, waar de patiënt zich ook bevindt.

Misschien minder bekend maar zeker niet minder belangrijk is dat Multipharma ook dagelijks farmaceutische zorg aanbiedt aan een 25.000-tal patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

Om onze expertise in de voorbereiding van individuele medicatie (IMV) voor patiënten in andere zorginstellingen nog verder uit te bouwen, opende Multipharma in december 2022 een gloednieuw productiecentrum in Alleur.

Naar de toekomst toe wil Multipharma nog meer investeren om de zorgverlening naar patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen op een doeltreffende manier te organiseren en zo ook het zorgpersoneel van deze instellingen te ontzorgen.

In 2022 kon Multipharma opnieuw veelbelovende financiële resultaten voorleggen. Dit laat ons toe om voortdurend te blijven innoveren en de rol van de apotheker in de gezondheidszorg verder uit te werken en vorm te geven. Hierbij dragen we niet alleen zorg voor onze patiënten, maar ook voor de wereld waarin wij leven. Dit geldt zeker ook voor onze 1.800 medewerkers, die elke dag het beste van zichzelf geven om voor hun patiënten te zorgen. Alleen al daarom verdienen deze zorgverleners ook in het post Covid-19-tijdperk een warm applaus.

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw5a4d01c8/Home/Corporate/geert-phy.png

Geert Reyniers, CEO Multipharma

Wie zijn wij ? 

Gezond blijven gaat niet altijd vanzelf.  Bij Multipharma zijn we ons daar erg bewust van. Patiënten kunnen in onze apotheken steeds terecht voor kwalitatieve producten en persoonlijk advies. 

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw068fe2b9/Home/Corporate/Untitled-31-981x451.png

Hoe wij voor onze patiënten zorgen

Patiënten brengen ons samen. Want hun gezondheid is onze zorg. Daarom vindt Multipharma het zeer  belangrijk om goed naar zijn patiënten te luisteren.
 

Hoe wij voor anderen zorgen

Solidariteit zit in ons DNA. Als coöperatieve organisatie is solidariteit voor ons een vanzelfsprekend gegeven, en dit zowel binnen als buiten de apotheekmuren.

Hoe wij voor onze medewerkers zorgen 

Onze 1.800 medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om voor hun patiënten te zorgen. Daarom is het niet meer dan logisch dat er ook goed gezorgd wordt voor hen. 

https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dwd95b1f52/Home/Corporate/Untitled-4-981x451.png

De beheersorganen van Multipharma Group

De raad van bestuur van Multipharma Group heeft 3 nieuwe onafhankelijke bestuurders aan boord: Marc Noppen, Delphine Hajaji en Jean-Pierre Di Bartolomeo.
 
https://www.multipharma.be/dw/image/v2/BDGN_PRD/on/demandware.static/-/Library-Sites-MultipharmaSharedLibrary/default/dw1b1eeeb4/Home/Homepage%20R&G/ATC-RnG/pharma-981x451.png

Kerncijfers Multipharma Group

Resultaten IFRS 2022
Geconsolideerde Balans IFRS 2022


 
Download PDF Jaarverslag 2022 >

Betaalmethodes

Volg ons

*Uw % voordeel wordt berekend door onze Gele Prijzen te vergelijken met de aanbevolen prijzen van de leveranciers

Algemene voorwaarden                 Privacy Policy             

Aggregatie 1/2/237708 - Apotheker MCHEIK D./LEPAN A./BOERS S. - 3225299159 - APB 237708 - Buitenplas 19 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw België - BTW: BE 0866.855.346 - Openingsuren apotheek: maandag-vrijdag 09:00-12:30 en 14:00-18:00
Apotheek van wacht : https://www.apotheek.be/ Copyright © 2006-2023 | Multipharma CV - Marie Curie square 30 - 1070 Brussel België